Friday, June 25, 2010

Manusia Tiada Yang Sempurna



Selamat datang . 



Agak - agak dah dekat sebulan rasanya aku tak update blog ni di atas kesuntukan masa dan tenaga . Hahahahak . Lagipun bila malam mula menjelma , buka sahaja laptop ada saja cerita - cerita panas yang boleh membantutkan mood untuk menulis , siapa faham sila diam sahaja sebab rasanya malas aku nak ulas panjang - panjang , hahahak . 



Manusia tiada yang beza , kalau kau rasa kau lengkap dalam aspek yang tertentu mungkin ada setengah aspek lagi kau akan terabai , tiada  manusia yang dicipta adalah benar - benar sempurna . Kalau kau kata Milah tak pandai masak nasi , Jamal pula mesti tak pandai nak masak kemas rumah dan kerana itu kita hidup untuk saling melengkapi bukan untuk mendengki dan meninggi diri . 


Kadang - kadang , apabila kita berada di atas kita sering terlupa bagaimana cara kita mendaki pada dahulu kala , kita terlupa semasa pendakian untuk mencapai puncaknya penuh dengan duri dan cabaran yang terpaksa kita lalui . Tetapi , apabila kita telah berjaya cabaran yang jerih mudah sahaja kita lupakan dan tiada langsung sikap untuk bersyukur kerana berjaya mengatasinya dan akibatnya akhirnya akan memakan diri .


Aku juga bukan manusia sempurna dan kita semua adalah sama , cuma apa yang kita ada untuk menjadikan diri lebih daripada mereka diluar sana adalah dengan menggunakan akal yang ada sebaik mungkin untuk berfikir dan bertindak secara rasional . 


Sekian . 



- Bosan dengan semua yang berlaku dalam dunia maya sekarang ni . 
- Sibuk melakukan part time menambah wang saku sekarang ni . 
- Terima kasih kepada semua .


Jadikan hobi berblog lebih bermakna bukan lebih terseksa . 


Sekian .





31 comments:

Jard The Great said...

betul..... err... keje part time bukan utk kumpul duit mo kawen ke? ehehehe

Aus MeLankoLik said...

yup , hahaha .
mane kau tahu .

I n n z said...

aus.
aku nak komen gamba bunge tuh jeh .
aku pernah gune gamba tuh sebagai header aku suatu ketika dahulu .
wahahaha !

Aus MeLankoLik said...

@I n n z

nampak sgt kau ngn aku malas , sebab tahu google je , hahahahak .

frank lampard said...

ko layan maria ozawa tiap kali bukak lappy , mmg la x kesampaian tulis enty.

maisyara Pot! Pot! said...

patut la ko dah jarang update dah.



aku suke ayat ko yang ni,

Jadikan hobi berblog lebih bermakna bukan lebih terseksa

hehehehe... curi boleh? :)

maisyara Pot! Pot! said...

and... lupa nak g tau, jangan sebabkan perangai manusia ko nak stop bloggin. :(

~ ReD ~ said...

update dari Aus yg ditunggu tunggu telah muncul! hehe

FaTiN said...

aus!!
rindu ko
T____T

fatinmasturahMJ said...

chantek gmbar bunge tu=)

JMR said...

bz bebenor bro...

|| nemo mimosh || said...

aus, ko merajuk ke? tiba-tiba je bawak diri ni?


mane pegi sesi skodeng semua?
riiindddduuuu~

Ery Farieha said...

ausss!
iskkk rindunye
kat blog ko
=P

eykameow :) said...

ohh buat keje part time nak kahwin upenyer. hehe. weyh. update jela..xpayah pk dunia maya nii..buat hal sendiri je weyh... btw, keep on posting k? blog ko ni ramai readers :)

Sendra said...

aku pun dah bosan dengan kerenah dunia maya yang menggelabah sangat ni sekarang.masing2 nak bergaduh2 tunjuk mereka hebat.aku rasa lepas ni blogging bukan jadi hobi utama aku lagi lah.

::cdot the dot:: said...

bz betul ko hek aus...

alhamdulillah, idup lg...lapang dada aku..

Kancilbiru said...

the return of aus melankolik...sungguh lama menghilang :P

zella y said...

hi aus!!

keje part time kat mana??

Matjoe said...

welcome back bro. we miss u

pawaka19 said...

welcome back aus..relax bro..jgn mengalah..persetankan kata2 mereka.mereka dengki sbb dia tak sehebat kau..

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Mak Aii! Tawaran Burger Singa Sempena Piala Dunia"

CikLilyPutih said...

camne bisnes kat carefour? banyak untung tak?

Rara Nasiha said...

dunia maya ni banyak kepura2 an je. :)

fatynlicious said...

betul tu. tada manusia yang sempurna. jadi tak payah kita nak judge org lain kalau diri pun ada cacat celanya

Yatre Hayati said...

tertekan berblogging ke beb?? hahah

ween said...

finally. lama gila sepi.

Sharinginfoz said...

memang betul bila dok kat atas jangan lupa tengok org kat bawah

Segmen Blogger: Velasrizal

hellioz said...

gwa pon bosan gak
boleyh x?

gyahahahahahaaha~

hakimfaridzul said...

owh~

hidup lagi rupanya!
hak3

touya said...

gaya bahasa cam terlibat dalam blogger war jer ...

cik helena said...

rindu oh!

Mummy Jelly said...

Jaga diri bebaik yek Aus jelly...
windu nak baca netry Aus..huhuh

Sumijelly.com

Anda Mungkin Meminati Juga