Sunday, January 31, 2010

WHY I LIKE IT LONGER







adakalanya , yang panjang itu menawan dan adakalanya yang panjang itu menyenangkan dan kenapa aku suka yang lebih panjang . ini jawapannya .





TELEVISION

salah satu kelebihan apabila mempunyai produk yang panjang . anda dapat lihat apabila mempunyai television yang panjang akan memberi kan anda satu kepuasan apabila menonton seperti di panggung wayang . setiap inci pergerakan dan setiap inci bentuk badan akan dapat dilihat tanpa perlu duduk berhampiran . apa lagi yang anda mahukan . Kerana itu saya sukakan yang berjenis panjang . memberi seribu satu kepuasan .


PETI SEJUK

antara kelebihan jika produk yang anda pilih adalah panjang dari aspek peti ais . tidakkah anda rasa bahawa jika mempunyai sebuah peti ais panjang seperti ini memudahkan anda untuk menyimpan barang - barang mentah tanpa perlu risau akan ruang yang ada dan dijamin dapat memenuhi keperluan makanan sehingga satu bulan lamanya mungkin . tambah lagi jika anda memilih produk daripada  LG


KENDERAAN

lagi , pernahkah anda terfikir sekiranya anda memiliki kereta yang panjang seperti ini . berapa pula muatan yang dapat anda penuhi . dan , dapatkah anda bayangkan keselesaan yang anda kecapi . inilah kelebihan yang ada apabila anda memiliki produk yang panjang .


kebiasaanya , untuk diaplikasikan dalam kehidupan saya . saya amat - amat memerlukan sesuatu yang panjang kerana ia mudah dicari dan mudah untuk dicapai . ini buktinya .


SEBELUM (PENDEK)




SELEPAS (PANJANG)




anda dapat lihat , apabila ia panjang maka mudah untuk dicapai berbanding produk yang pendek . aahaha .

jadi kesimpulan untuk KENAPA ANDA PERLU SUKA AKAN BENDA YANG LEBIH PANJANG .


MEMBERI KEPUASAN .


MEMUDAHKAN PENYIMPANAN .


KESELESAAN DIRI .


MUDAH DICAPAI .



    DAN INI MOTTO SEMPENA CONTEST LG DARI SAYA

    " Longer is Good "







    ADIK AMMAR


    adik ammar dalam kesusahan . marilah kita bersama ringankan beban adik ammar .


    untuk mengetahui lebih lanjut tentang adik ammar klik 

    Saturday, January 30, 2010

    ADUKA DIKEJAR POLIS LAGI .












    semalam , semasa di perhentian sungai besi . kereta polis yang membawa aduka berhenti untuk menunaikan solat asar . kebetulan aku yang ternampak sempat bertegur sapa denganya walaupun gari masih di tangan . aduka memang sombong , mahu saja aku hentak dengan lock kereta ketika itu . nasib polis yang ada sempat menahan dan orang- orang sekeliling turut membantu . tak guna punya worang !


    Tapi dalam banyak - banyak orang kat situ , aku ada dengar suara memanggil - manggil nama aku pulak , feymes lak aku lepas jumpa aduka . Mungkin ada yang ingin meminta tanda tangan dan kaki dekat aku , tapi harapan ku untuk terkenal musnah apabila mendengar suara adik aku mengejut kan aku bangun dari tidur "..bang chik..hantar pergi sekolah.." , shit..aku bermimpi , baru saja teserempak dengan gadis comel tadi .



    Hari ini aku bangun awal . terasa diri sangat bagus , ahahaha .  ceh , kalau tak sebab nak hantar adik aku pegi ko - kuriKULUM pagi ini . takde nya aku nak wake up in the morning . 



    dah la pelawaan untuk keluar berdating dan persenggamaan aku ditolak . katanya tidak mahu bercumbu - cumbuan lagi . jadi , kalau ada para - para gadis yang tinggal di area bangsar mahu teman berdating , ohhhh cepat - cepatlah komen dekat aku . ahahaha . layanan gerenti superb sayang !



    sekarang nenek aku ada kat rumah . entah apa kena pada orang tua itu . siang malam asyik meracau . kadang betul kadang tidak . hati taman aku agak sedih jugak , katanya kena buatan orang . entahla , manusia pun satu . kalau nak pedajal orang , pedajal la bagi kulit bertambah cantik ke , barulah best . tak payah nak beli produk avon lagi . cait !



    eh , tiba - tiba ada orang berlagak pula sekarang ini , dah la jenis lelaki kuat merajuk . tiada telur agaknya  , atau mungkin ada telur tapi tiada isinya . ahahahaha . kalau kau jenis si gadis boleh la aku nak berpujuk rayu , ini anak jantan , tiada masa nak buat semua tu . mungkin kau tergolong dalam separa gadis seperti gambar di bawah ini . ahahahaha .



    laki sama laki , sangat tidak boleh ok . banyak lagi ok gadis - gadis berdada besar dan berpinggang ramping dan mampu bersenggama dengan baik di luar sana dan kalau kau mahukan yang cantik manis pun masih ada ok , kau nak ke diceramah dengan saudara bean haaaa dalam artikel nya KHASIAT JUMAAT ,ahahaha ,  dengar - dengar cerita saudara bob juga kini merupakan saudara seangkatan nya . Tapi satu aku nak pesan , kau tackle -tackle gadis tapi lolly dengan mysara pot pot kau jangan ambik , itu aku dah booking untuk aku tengok tooth fairy nanti . ahahahaha . 


    ayuh hari ni kita ke pantai ataupun let's go to the beach not BITCH ! ahahaha .

    akhir kata , 



    dari aku yang bosan sebab bangun pagi sangat . ahaha.

    mulakan pagi anda dengan senyuman sayang .

    Thursday, January 28, 2010

    ISU | CINTA FULL - TIME ATAU PART - TIME ?










    p/s : entri ini tidak sesuai bagi kanak - kanak berumur 3 tahun dan kebawah . bimbingan orang dewasa seperti kak sumi dan amat diGALAKkan bagi  mengGELAKkan anak kecil tersebut dan seterunya membuat anda turut serta berGELEKkan di hadapan pc sendiri .






    ahahaha , tajuk koya best la . ahaha , kau orang jangan tak tahu , sekarang ni bukan kerja je ada part - time dengan full - time siap cinta pun sekarang boleh jadi macam tu . Ini lebih kurang macam jawatan kosong la , aahahah dari syrikat hati sdn . bhd , hati ok bukan denaihati ataupun haiti , ahahaha , diorang mencari pekerja untuk memberi cinta kepadanya full - time atau part time . ahahaha .


    maaf , tawaran palsu !




    cet , asal tetiba lak ada entri jiwang ni , kantoi la hati pinky , ahahahak . asal ? kalau kau orang prefer yang mana ? becinta full -time ke part - time ? ahahaha , kalau macam aku pilih part time jela , takdelah penat sangat , nanti gaji pun ok la cukup - cukup makan la . bolehlah tanggung sengsara hati barang sebulan dua . ahahaha .




    ada kawan aku sorang ni , dia rajin bercinta full - time , ahahaha . siang malam dok bekepit dgn cewek nya . kalau tak berkepit dengan cewek nya mereka akan bekepit dengan cewek orang lain , ahaha , tak lah . Kalau tak bekepit , siang malam message non - stop . kadang - kadang message pun setakat tanye " u tgh buat apa " dekat 60 kali kot sehari . ahaha . adakala , seap buat overtime lagi . ahahaha . biasala , kata sayang sampai mati , bilangan gigi pasangan pun ingat kat dalam hati . 






    lerrr , tapi baguslah cik aminah kan , kurang - kurang cik baba caring . nak buat cik aminah tak terasa sunyi . biar terbukti bahawa cik baba benar - benar jatuh cinta ,  bukan jatuh dalam parit okies . kalau tak buat macam tu kang , cik aminah mula salahkan cik baba , cakap tak ambil berat la , suka biarkan cik aminah sorang - sorang . ahaha , pastu mula ambik hati . yang susah nanti aku , tak dapat tengok tooth fairy , kena teman cik baba saban hari .








    kisah kedua , kawan aku sorang ni . dia mengamalkan cinta separuh masa , udah macam lagu la pulak teman dengor . ahaha , makna nya cinta part - time la tu . 


    sebab apa aku cakap cinta part -time , sebab si jamaluddin ni , bila ceweknya yang berbadan solid message ke , dia akan simpan dulu . kang malam baru die baca balik pastu baru reply , ahahaha , dah ala - ala businessman dah tapi pinjam duit ptptn lagi . ahahahaha . kalau reply pun dari 13 message yang dapat die reply kadang satu , kadang - kadang dua kali je . ahahaha . kalau nak telifon , jangan harap la , jamaluddin lagi suka main game ps3 made in china nya dari bergayut di henfon pada tingkap - tingkap berdekatan . ahaha .


    aku pernah gak tanya sama itu encik jamal , 


    " cewel loe enggak marah ke ?? " apabila di translate  dalam bahasa jawa manakala dalam bahasa aku yang muda remaja " wei bai , awek lu tak de hal ke camtu " ahahaha , ceh , konon ganas tapi dalam hati ada taman . hahahahak .


    kate jamal .  " takpe , ini nama nya cinta part - time " . kalau aku teringat aku cari la , kalau aku tak ingat kau tolong ingatkan . aahahaha , gilo apo nate ni ? gewe mu nok suh aku dok ngingat pulok , jawab aku dalam bahasa kelantan walaupun jamal sebenarnya adalah orang sungai petani . 










    tapi biasa la dunia kan , tak kontra tak dunia la namanya , baik pegi marikh saje . ahahaha .


    bila si baba bercinta full - time , si aminah pula jatuh dalam parit , eh . . tak - tak , si aminah pula bercinta part - time .


    bila mana si jamaluddin bercinta part - time , si solehah pula bercinta full - time . 




    macam yang tok silat aku pesan dulu , aus  . . ini karma nama nya , dan aku terima . Tapi , yang menjadi masalah nya , seingat aku , aku tak pernah kot blaja silat . silambam mungkin pernah . 


    ahahaha . 


    tapi kalau jenis yang ini sudi bercinta part - time , aku mungkin pertimbangkan . ahahaha .










    p/s : orang kata , aku ni dalam hati ada taman . betul ke ? sudah diperiksa . . doktor kata bukan taman je . tasik pun ada . ahahahaha .


    all pictures credit to tenku  aus google shah .


    p/s : heyy..rakan aku abang bean moreno sedang melakukan anjakan paradigma . korang leh la klik blog die..bagi semangat ok !

    BILA ADA YANG ' MEMPERJUINKAN '

    ya , bertemu lagi pada hari ini , hari yang indah tapi agak redup sedikit berbanding kota damansara . ahahaha , 


    mulai saat ini , kita tak patut memperjuangkan hak kita lagi , 


    kita tak patut memperjuangkan kebenaran ,


    kita tak patut memperjuangkan hak dan keperluan kita , 


    tapi kita haruslah memperJUINkan nya . 






    ahahaha , aku pun tak paham apa mamat ni nak cakap sebenarnya . poster sempena pilihanraya kampus . 


    lantaklah , sekarang aku pun da terikot -ikot memperjuinkan nasib blog aku . ahahaha .




    anda juga ingin memperjuinkan diri ?

    DARA FREE DAN BONUS RM 100
















    eh , berita bagus ni . ragut dara dan dapatkan RM 100 sekarang juga . ahahaha , cit poodah . 


    terkejut membaca satu berita bahawa seorang gadis berusia 19 tahun di rogol oleh seorang lelaki di ladang sawit semalam . ahahaha , dah nama nya rogol , tak kan la perempuan rogol perempuan pula kan . Tapi apa yang lebih mengecewakan adalah apabila si gadis sendiri merelakan diri mengikut suspek untuk dihantar ke tempat kerja . 


    nah , sudahlah tidak kenal , berani pula menerima ajakan si laki durjana , duit juga turut melayang .


    menurut laporan , si gadis tidak mengesyaki niat jahat suspek . mungkin kerana si gadis pernah beberapa kali bertemu dengan suspek di pasar raya membuatkan si gadis tanpa rasa yang was -was seperti kita menggunakan produk zaiton terus bersetuju mengikut suspek .


    persoalanya , si gadis tidak mengesyaki niat jahat suspek .


    ada ke alat yang para - para gadis di malaysia ini guna untuk mengesan niat seseorang baik atau buruk ?


    atau ada ke teknik - teknik yang mungkin si gadis pelajari dengan hanya memejam mata dan mengingati wajah seseorang maka dapat di ketahui niat seseorang itu ?


    atau mungkin si gadis mempunyai satu alat pengesan seperti ini 







    dapat mengimbas apa yang ada di akal fikiran seseorang lalu mengetahui niatnya . 




    tidak sangka , dalam dunia serba moden dan intelek ini masih ada yang tidak dapat membezakan antara realiti dan nyata . 


    supaya kejadian ini dapat dijadikan pengajaran kepada mereka - mereka yang baru hendak mengenali dunia ini di luar sana .


    "..apabila manusia semakin bijak ... benda mudah akan mula menjadi susah ..."




    p/s : fikirlah sendiri maksudnya . ahaha .
    p/t : bila baca balik , asal macam skema drama je bahasa aku . ahahaha .
    p/u : sumber METRO

    Tuesday, January 26, 2010

    KALAULAH WANITA MENJADI LELAKI ....












    nama aku ARC , ahahaha , trademark ARC yang begitu glamer dalam penulisan nya .  aku cuma pinjam untuk seketika sahaja . ahahahaha , ayuh kita lupakan aduka teruna seketika dan mungkin buat selamanya .


    aku pernah terbayang apa akan jadi kalau - kalau wanita menjadi lelaki dan lelaki menjadi wanita . ahahaha ,macam mana dunia ini akan jadi agaknya .






    kalaulah wanita jadi lelaki , 




    • habis kedai - kedai mamak semua pakat kaum wanita je belambak , ada yang lepak tengok bola , usha laki - laki kacak , seap " suwiiiit " lagi sebagai tanda membalas dendam semasa mereka di ' suwitttt ' lelaki dulu . 


    • mamak - mamak yang bekerja semua terdiri dari golongan wanita sahaja dan ada kemungkinan kaum lelaki akan rasa gelisah dan rimas kerana sering diperhati wanita - wanita macho semasa meminum kopi .




    • kalau dulu lelaki melepak sambil hisap rokok sebatang dua , nah sekarang ambik kau bila jadi perempuan asal melepak jumpa kawan - kawan tangan kalau tak kait baju tak sah , HP pula sentiasa tegantung kat leher sebagai persiapan , manalah tahu kalau - kalau tengah melepak saat tu jugak baby dalam perut nak tekeluar . masa tu lah nak telifon bini suruh hantar pegi klinik baby berdekatan .









    • jawatan mak bidan ditukar dan dilupuskan lalu diganti oleh pak - pak bidan yang berbadan sasa .


    • habis semua jalan diorang redah , cilok sana , cilok sini . golongan mat rempit banyak diketua golongan wanita sehingga kaum lelaki hanya berani untuk bergerak menggunakan LRT .


    • wanita mula membangkang tindakan menaikkan harga rokok apabila berjumpa rakan - rakannya manakala lelaki sibuk membincangkan tentang susu bayi terbaik untuk kandungan mereka .


    • klinik ibu dan anak terpaksa ditutup dan diganti dengan klinik BAPA DAN ANAK . 


    • lelaki mula malu - malu apabila wanita mula memandang - memandang mereka dan berminat untuk berkenalan . 


    • kelihatan para - para bapa mula berpusu - pusu membuat appoinment dengan doktor untuk memeriksa kandungan mereka lelaki atau perempuan dan ditemani oleh isteri - isteri .


    • pasar - pasar raya mula dipenuhi kaum lelaki tambah - tambah lagi apabila berita handbag turun harga mula disebarkan di media massa . 


    • produk - produk kecantikan seperti kosmetik SK-II mula menjadi rebutan lelaki manakal levis , adidas mula dimintai golongan wanita .


    • produk - produk seperti kotex , laurier dan maxi wings mula dibeli oleh lelaki sahaja .




    ahahaha , dah la...aku dah kering idea ni . kalau ada korang tambah la sendiri haa . ahahahaha ..




    p/s : kalau lelaki jadi wanita , setiap bulan mesti kena pakai tuuuuuut , tak mau ... tak mau ...



    Monday, January 25, 2010

    SURAT BUAT ADUKA



    p/s : intonasi cintakan agama , bangsa dan negara diperlukan semasa membaca surat ini agar setiap bait kata - kata dapat difahami dengan sempurna . 




    ya , apa khabar aduka ? semoga kau berada dalam keadaan sihat selalu . Aku tahu kau mungkin dihimpit rasa gelora dan setiap hari - hari mu dilalui dengan sengsara selepas kejadian kau menyebarkan berita yang mengangu sensitiviti kaum melayu . mungkin ketika kau sedang berduka , kami  rakyat malaysia sedang giat membanteras gejala dan fenomena yang engkau bawakan ini kepada rakyat malaysia sebagai tanda kami membantah sekeras - keras nya kebiadapan kau aduka .


    kau harus sedar aduka , penulisan mu itu benar - benar menganggu kewibaan kami sebagai bangsa melayu . aduka , kau harus sedar bahawa sejarah telah membuktikan bahawa jiwa melayu pantang dicabar apabila berkaitan isu tuhannya dan kedaulatan rajanya . Sejarah juga membuktikanya aduka apabila pemerintahan british di tanah melayu berkekalan lamanya kerana mereka menjaga kedaulatan dan adat istiadat melayu hatta perkara itu sebenarnya adalah satu kelemahan melayu . Biarlah , aku tidak mahu bercerita tentang sejarah kerana yang berlalu tetap berlalu dan yang bakal mendatang harus dicorak dengan lebih sempurna .


    aduka , 
    kau katakan kau membawa ideologi islam dan ingin menyampaikan dakwah islam di kalangan pembaca - pembaca dan pengikut mu . Tetapi kau silap kerana nabi juga berdakwah tetapi mengikut bahasa golongan sasar yang hendak dituju . Kau harus sedar , mungkin ada sebilangan yang menyokong ideologi mu dan sebilangan lagi menentang ideologi bawaan mu dan kau harus sedar mereka yang menentang adalah lebih besar jumlahnya daripada yang berdiri di belakang mu . kau harus sedar , hati manusia berbeza - beza corak penerimaan nya seperti pepatah melayu " rambut sama hitam tapi hati lain - lain " dan mungkin jika aku ingin menerangkan dengan menggunakan bahasa moden dunia kepada engkau adalah kau harus sedar iatu Hati manusia ibarat sebuah laptop acer , walaupun produk nya sama tetapi mempunyai model yang berbeza wahai aduka . Dan setiap produk nya ada kelebihan dan kekurangan masing - masing tetapi apabila kesemua kehebatan dan kekurangan itu disatukan maka ia akan menjadi satu produk yang hebat malah kehebatanya mungkin tiada tandingan nya . begitu juga diibaratkan hati bangsa melayu , yang mungkin berbeza - beza cara pemikiranya tetapi ia tetap benda yang sama iaitu hati , dan bila hati melayu telah bersatu . maka kau akan menerima akibat nya wahai aduka .




    tetapi aku menyanjungi satu semangat mu iaitu berani dan apalah salah kiranya kau menggunakan kelebihan mu itu untuk lebih memajukan negara dan seterusnya mencapai hasrat murni ke arah malaysia berjaya . Aku juga ingin menegur mereka yang rata - rata mengkomen article aduka yang tidak menggunakan ID sendiri dan mungkin ada segelintir mereka yang tidak mempunyai blog sendiri tetapi logik kah jika daripada 354 komen yang tersenarai hanya 4 ke 5 kerat yang mempunyai ID  . Jika kau di jalan benar untuk mengajar aduka kau harus berani seperti nya kerana orang seperti aduka memerlukan kita sebagai satu bangsa melayu yang bersatu dan menentang satu penderhakaan nya .


    penulisan meminta maaf mu secara terbuka dan aku telah membacanya dan menerima kemaafan kau dan aku amat mengharapkan ia datang ikhlas dari hati kau kerana aku tidak berhak untuki menghukum kau dan biarlah kedaulatan negara yang menghakimi kesalahan mu wahai aduka . aku juga menyokong penulisan LIZARAZAK - PERMOHONAN MAAF ADUKA SAYA TERIMA sebagai rakyat johor yang menerima permohonan  maaf mu secara terbuka dan tindakan liza adalah jalan terbaik bagi meredakan ketegangan ini . 


    sekurang - kurang nya kau berani mengakui kesalahan kau sendiri dan meminta maaf secara terbuka . 


    kepada semua ,  tindakan aduka ini mungkin kerana mengikut kata hati dan perasaan nya dan tidak berfikir secara rasional tetapi adakah semasa membaca artikel nya anda sedar bahawa kita sendiri menerima tempias nya . hal ini berlaku mungkin kerana kita kurang bersatu hati sebgai bangsa melayu dan menyebabkan muncul insan - insan seperti aduka untuk memijak bangsanya sendiri akibat kekurangan adab di dalam diri .


    renungkan lah !




    p/s : jika tersalah kata maka maaf dipinta .

    KISAH AKU DAN PENJAGA BABI



    kenapa perlu adanya entri yang aku rasa tersangat bodoh untuk menaip nya . maaflah , jika ada hati yang bakal terluka membacanya . satu kata ku , padanlah muka , biar kau merasa . 
    mungkin kau satu -satunya bayi pra - matang yang hidup di muka bumi yang nyata tetapi kau masih terawang - awang dan leka dengan khayalan dunia . kau harus sedar , kau dan aku berbeza . kau hidup berkeluarga , tapi aku hidup sendiri dan mencari keputusan sendiri agar aku terus mampu berdiri di dunia nyata ini . di saat kau kesusahan keluarga kau datang membantu , tapi aku . di saat muda remaja , bersendirian menyelesaikan satu - persatu konflik yang menghantui diri . hanya kerana tidak dihubungi kau lantas memaki tanpa bertanya kepada diri sendiri , kau katakan aku membuat alasan , sedangkan aku menyatakan kebenaran . 


    kau harus sedar , kini dunia kita berbeza . dulu dan sekarang adalah kenyataan yang tidak sama . 


    jika dahulu , 




    waktu sekolah kita jalan sama - sama , pergi sama - sama , lepak sama - sama . sebab nya , kau dan aku cuma bersekolah . pagi pukul 8 datang , tengahari pukul 1 balik . petang nak melepak sampai lebam pun tak kisah . sebab masa sekolah , mak ayah bagi duit . nafsu nak berbelanja pun kurang .




    masalah pun takde , yang ada cuma keseronakan . 









    dulu , masa sekolah . homework macam chipsmore . kejap ada , kejap takde . kalau ada pun kadang - kadang buat macam takda . biasa lah , bukan ada markah nak kira CGPA pun . esok berdiri kat luar , biasalah . nak buat macam mana . nak buat video seekers pun takde hal . bukan ada siapa pun nak halang .


    HP pula sekadar untuk bermain miss call dan bergayut dengan yang tersayang . 




    TAPI KINI , kau harus sedar . masa da berubah . kita dah semakin besar . masa semakin berharga .









    pagi hari nya ke kelas hingga ke petang . hingga nak makan pun aku terpaksa menyegerakan nya . kalau dah ke kelas tak kan lecturer suruh blaja masak burger , hari - hari ada assignment yang perlu disegerakan penghantarannya . malam pula , menerus kan kerja . kalau diikut kan hati , memang aku mahu menghabiskan masa bersama kau melepak bersama . tapi kau tak mengerti , duit aku datang sendiri ke ? adakah dia mempunyai kaki untuk masuk ke poket ku sendiri . kalau ikutkan hati , mahu saja aku lepak bergembira dengan kau setiap hari .


    masa untuk mengorat gadis -gadis dara yang bergetah juga sudah tiada . kau lain , konon ada kontrak . aku sedar kau dah habis kontrak . apa yang kau banggakan . mahukah aku beritahu dunia bahawa kontrak kau telah sempurna . jangan jadi bodoh menjaja cerita sendiri membuka pekung di dada . salah sendiri kau kata salah orang , orang kata kau , kau kata kau betul segalanya . mana letak pemikiran mu yang matang ? ,malah pemikiran kau semakin hari semakin durjana . kau harus sedar , kau telah tiba di suatu garisan membezakan realiti dan maya . bertindak lah atas fikiran terbuka dan seadanya . 




    kau harus ingat atas segala tindakan kau dulu , kerana nila yang sedikit kau tumpahkan langsung sedikit susu pun kau tidak merasa melainkan susu anmum pelbagai rasa .




    hakikat nya , aku tidak memerlukan kau tetapi atas dasar perikemanusian , kau ku terima walaupun aku sendiri meluat melihat kehadiran  kau dalam dunia nyata ku . 


    kau katakan kau hebat segalanya , dan kau menjadi kepentingan kepada setiap manusia . kau tidak sedar , di belakangmu mereka tetap mengata tentang kau tetapi aku sedaya - upaya menafikanya . 




    akhir kata , 


    babi bodoh , kau pundek ..sial...ko bajet ko hebat . jantan pengecut , aku ajak berdepan dulu tak nak . belakang orang laju cakap aku , depan perempuan lagi la tunjuk belang. 
    depan - depan kaku . pasal pe ?


    kalau kau nak bla..silakan ,


    HIDUP BABI KERANA MANUSIA TAPI HIDUP MANUSIA KERANA BERSAMA !!


    dan kau sebagai BABINYA !








    p/s : entri sebagai menghargai kewujudan kau . aahahaha .

    OH , KAKI BLUE DITIPU LAGI .




    macam mana , cantik kah gadis di atas ? ya , beliau masih single dan perlukan teman . sila taip


    ON TEMAN [JARAK ] NAMA ANDA hantarkan kepada 34521 . 


    ahahaha , ayuh hari ini kita belajar tentang keywords yang berjaya mendapat hit minggu lepas .









    ahahaha , munkin ramai yang tertipu dengan labels - labels yang aku buat di akhir setiap post dan ramai bertanyakan kenapa post tersebut dilabels begitu .


    jadi jawapanya , ramai rakyat - rakyat jelata yang mempunyai internet minat terhadap benda - benda lucah dan kerap mencari bahan - bahan porno di internet .




    dengar sini ya , memang ini macam satu penipuan tetapi dari diorang cari benda tidak berfaedah di internet dan tersesat ke blog aku kan lebih bagus walaupun tertipu , ahahahaha .


    sekaligus dapat menaikkan traffic dan cubaan mereka membirukan diri berjaya dipatah kan selangkah .


    keywords yang paling mendapat hits adalah DR.BURHANUDDIN yang mana merupakan lecturer subjek aku yang mana telah pulang ke rahmatullah .


    cipap juga tidak kurang penanganya pada minggu lepas .


    tapi ....kenapa cipap sebenar yang dicari ? apa kau tak pernah tahu ke ? . sabarlah sayang oi , sampai masa akan kau jumpa juga tapi pastikan yang ori bukan fotokopi seperti di jalan haji taib dan dang wangi . ahahaha .


    semua ini kerana entri yang lepas yang mungkin berbaur sedikit kelucahan iaitu
      MARI MENGENALI CIPAP .




    tentang lubang sedap , yaa..mari kita berfikir secara positif . mungkin yang mencari nya adalah seorang kaki golf dan mencari tips - tips memasukkan bola ke dalam lubang dengan cara taktikal yang bagus . ahahaha , malang nya , kayu golf sendiri aku tak pernah pegang inikan pula bermain golf . mungkin kerana kekuatan entri LUBANG ITU SAKIT KE SEDAP .




    rata - rata penggemar internet juga mungkin seorang yang single lantas mencari awek semudah abcde dengan hanya menaip perkataan awek di google dan mengharap kan seorang gadis jatruh ke riba malam itu juga . ahahaha.


    dah la , aku ketandusan idea malam ni , tak cukup syarat nak create post . ahahaha .

    Sunday, January 24, 2010

    MEREKA SUDAH , ANDA PUN SUDAH , SIAPA YANG BELUM ??




    abaikan gambar diatas . ahahaha .




    bean - anak tiga orang .
    kak ina KL - anak lima orang .
    aween - sarat 7 bulan .
    bob - anak dua nak masuk tiga .
    aku - still muda remaja .


    ya , entri kali entri akan menceritakan tentang mereka yang sarat mengandung dan dikategorikan sebagai bakal ibu dan juga bapa . sebagai tanda sokongan , sempena hari bapa anjuran persatuan ibubapa dan guru sekolah menengah sri jati , marilah kita sama -sama menerjah blog mereka dan mengucapkan selamat hari ibu dan bapa atas dasar penghargaan yang tidak terhingga .


    sudah , kita tidak seharusnya bergurau . minta maaf kepada tuan - tuan blog di atas . ahahaha . 
    ( mood serius )
    ini hanyalah satu teknik penjeretang sahaja . tapi , apakah itu penjeretang ? jangan ditanya , kerana aku sendiri masih tidak mengerti apa maknanye .


    sila berjumpa dengan AUS GOOGLE seperti di bawah ini. ahaha .











    cerita sebenarnye adalah begini 




    semenjak aku menceburkan diri dalam event -event nuffnang , ramai kawan - kawan aku mula bergiat dengan blog . Mungkin kerana aku katakan yang nuffnang ini boleh buat duit dan ini menjadi satu tarikan kepada mereka . ahahaha . Mana yang jarang update blog , terus hari - hari update blog , yang tiada blog terus create satu blog sendiri . ahahaha , dan aku rasakan ini adalah satu perkembangan positif kepada dunia sebelah zara , eh...dunia berblogging . ahahaha .


    antara mereka yang mula berjinak - jinak dan telah dijinakkan .




    dengan ini , aku melancarkan SATU KEMPEN iaitu blogwalking sesama blog untuk menaikkan traffic dan menyokong blogger baru ini dan yang lain - lain . ahahaha .











    ya , sebagai tanda anda menyokong kempen peningkatan traffic ini , sila letakkan gambar ini di side bars anda . ahahahaha ..




    p/s : KEMPEN INI SEKADAR REKAAN SAJA . AHAHA ,  TETAPI BLOG WALKING DIGALAKKAN LA . AHAHA.





    FACEBOOK DIDAKWA .












    Gombak , 24 Jan - seorang pengguna laman sosial masa kini iaitu facebook telah bertindak mendakwa dan menyaman syarikat penyelenggaraan lama tersebut iaitu syarikat MUKABUKU SDN.BHD kerana bertindak mencabuli hak asasi jiran tirinya dengan menyiarkan gambar - gambar peribadi milik jiran tirinya . kata beliau , " saya dalam keadaan separa sexy dan hanya berkain batik ketika itu " . seorang saksi yang hanya mahu dikenali sebagai  bob 
    ( bukan nama sebenar ) turut terlibat dalam usaha sama membanteras gejala ini dan kami di pihak media cuba mendapatkan sedikit ulasan daripada bob sebagai saksi merangkap ketua operasi membanteras gejala ini .


    maaf , ini berita palsu . - tiadaNAMA -






    berita sebenarnya adalah aku secara rasminya tepat pada pukul 12.18 a.m  bertindak mengdelete akaun facebook atas sebab - sebab tertentu . ahahaha .


    tapi facebook juga pandai memujuk rayu kepada pengguna seperti aku , 





    semasa membuat pilihan sebab - sebab anda deactivate akaun anda , setiap pilihan dibekal kan kata - kata perangsang dan mungkin satu cubaan pujuk rayu supaya anda menghentikan tindakan anda . ahaha , tapi , berbekalkan jiwa aku yang kental lagi tabah , semua pujuk rayu nya dapat aku patahkan dengan menggunakan hikmat " tak makan saman " yang dipelajari dari pendekar bean . ahaha .


    maka dengan ini , tak dapat lah aku mengskodeng lagi wajah gadis - gadis cun dan hot masa kini di facebook seperti ini 









    ataupun seperti ini , 







     . terpaksa la web gadis comel menjadi pilihan selepas ini sebagai tanda mengisi masa lapang yang ada . ahahaha . 








    eh , sayang . tahukah kamu cik aus sangat tekilan apabila teserempak dengan kamu . ahahaha . sekarang sudah tiada facebook , ok kah , nak bergosip pun tak dapat . ahahaha .




    sekian . salam delete facebook dari aus .


    p/s : nasib baik facebook tak kena beli domain , kalau tak . mesti semua lari dari facebook . ahahaha , mungkin kah akan jadi begini , www.facebook.akulah aus.com . ahaha.

    Saturday, January 23, 2010

    CIK EPAL KELUARKAN PRODUK BARU !!



    betul , mungkin CIK EPAL yang meletop tu sudah berhenti menulis blog kerana beliau kini giat menjadi usahawan yang bakal meletopkan dunia setelah meletop dengan penulisan blog nya . 


    tidak percaya ?


    aku ada bukti nya kerana aku telah menjumpai satu produk keluaran syarikat EPAL SDN . BHD iaitu satu sistem penjagaan keselamatan .


    iaitu ...
































    amacam ? tak percaya lagi ... haha..ini sekadar gosip je ok..ahaha..tak tahulah cik epal memang betul -betul keluarkan . hahaha . aku nampak cantik , aku snap je la gambarnya . ahaha.. orait bebeh !




    p /s : cik epal , jangan marah naaa..ahaha..

    Friday, January 22, 2010

    MAHUKAN ZURIAT - KHAS UNTUK PARA IBU !








    ya , bertemu kembali di ruangan topik sihat - menyihat kan diri . ahaha . gurau saja , siapalah aku untuk memberi tips - tips pakar kesihatan kerana aku hanyalah siswa fizik yang sentiasa mengkaji kewujudan - kewujudan sumber tenaga baru tetapi tidak salah sekiranya pengetahuan fizik yang aku ada di campurkan bersama bidang kimia dan biologi . ahaha.


    semalam harinya , aku telah melakukan blogwalking di ruangan gengblogger dan banyak terjumpa artikel tentang kesedihan para - para ibu dan kawan - kawan rapat para ibu kerana masih belum dikurniakan cahaya mata .


    kebetulan pada semalam harinya , aku menonton satu rancangan fofular masa kini untuk para wanita iaitu slot WANITA HARI INI semalam dan seterusnya , ahaha..walaupun cuma untuk seketika tetapi memebrikan aku satu info yang ku rasakan amat berguna untuk para - para ibu yang mengalami masalah belum dikurniakan cahaya mata iaitu tentang kehebatan satu produk usahawan tempatan kita iaitu DR ROZMEY tentang produk nya JUSMATE 5 .


    selepas membaca artikel mereka ( para - para isteri @ ibu ) , semua aku telah memberikan cadangan yang serupa supaya mereka mencuba produk JUSMATE 5 , aku hanya memberikan idea tetapi aku telah menasihatkan mereka supaya melakukan sedikit researh sebelum itu .


    tiba -tiba terdetik di hati mengatakan bahawa aku telah mencadangkan produk tersebut hatta aku bukan seorang salah seorang agen bagi JUSMATE 5 , risau juga sekiranya apa yang dicadangkan tidak menjadi dan mereka menggelarkan aku seorang pentipu . jadi , bagi mengelakkan ini berlaku , aku telah melakukan sedikit reseach untuk ' memback- up ' diri aku yang tak seberapa ini . ahahaha .




    seperti yang semua tahu , dr rozmey telah banyak muncul di iklan -iklan stesen televisyen dan pengguna produk nya semakin hari semakin bertambah , lantaran itu sedikit sebanyak membuktikan bahawa produk yang disyorkan telah mendatangkan impak yang positif .


    produk DR ROZMEY terbahagi kepada beberapa jenis iaitu


    1. JUS DIET MATE 5
    2. JUS DR II
    3. GAIN 5
    4. DOC K
    5. ESPRESSO XY
    6. DR BETES
    7. DRQ 10


    dan pada post kali ini aku akan menekankan pada produk yang pertama iaitu JUSMATE 5 kerana post ini kan untuk para - para ibu yang mahukan cahaya mata , yang produk -produk lain korang terjah la sendiri ye . ahaha..


    mari kita baca testimoni ini dahulu .



    Saya beli JDM5 pada bulan Mei lalu di Karnival Jom Heboh,Danga Bay, Johor Bharu…niat saya memang untuk turunkan berat badan walaupun  disebaliknya saya juga sedang berusaha mendapatkan anak kedua.
    “Saya cuma tahu jus ini boleh menurunkan berat  badan tapi tak sangka pula ia menyuburkan hormon sehingga saya boleh hamil,” katanya yang telah lima tahun menanti untuk mendapatkan anak .







    Raja Lisa berkata beliau hanya mengesyaki dirinya hamil apabila tidak datang haid selama dua bulan berturut-turut sebelum disahkan doktor hamil dua bulan.
    “Saya harap kelahiran bayi kedua ini dapat menceriakan lagi hidup kami sekeluarga pada Februari depan.




    “Sebaik saja habis pantang nanti, saya akan terus menggunakan JDM5 ini untuk mencapai impian saya menurunkan berat badan ke tahap ideal,” kata beliau.
    Bagi yang ingin berkongsi pengalaman dengan  Raja Lisa beliau boleh dihubungi di nombor 
    019-7013768.




    dipetik dari blog DR ROZMEY sendiri . untuk testomini penuh sila klik pada nama DR ROZMEY .




    lihat , anda sendiri telah dapat melihat buktinya dan ini juga sebagai satu ikhtiar selain berdoa kepada ALLAH s.w.t . siap disertakan sekali no telifon raja lisa untuk dihubungi sebagai cara untuk menguatkan lagi hujah beliau .







    nah , inilah gambar produknya .


    dan salah satu kandungan nya yang menakjubkan ialah SOY PROTEIN yang dipercayai dapat melancarkan kitar haid dan meningkatkan kesuburan wanita . ini kerana soy protein memang telah dikaji dan dipersetujui WHO bahawa ia merupakan sejenis bahan yang mendatangkan kesihatan . dan sedikit kajian telah dilakukan antara kehebatan soy protein ini .


    1. mengelakkan kegemukan .
    2. mencegah osteoporosis .
    3. dapat mengurangkan risiko kanser payudara bagi wanita dan lelaki .


    untuk keterangan lanjut klik pada SOY PROTEIN .




    rumusan saya tentang masalah kesihatan adalah berpunca dari ketidakseimbangan hormon yang mana kita tahu bahawa hormon untuk kehamilan sahaja terdapat lebih kurang 5 jenis iaitu 




    Human Chorionic Gonadotrophin - dikeluarkan oleh embrio dan memberikan kesan mual .

    Human Placental Lactogen - merangsang pembesaran payudara .



    Hormon Kehamilan Relaxin - melembutkan leher rahim dan sendi pinggul .




    Estrogen - menguatkan dinding rahim semasa bersalin.




    Progesteron -mengembangkan pembuluh darah .









    ini hanyalah sekadar info dan kajian mendalam tentang fungsi - fungsi hormon boleh lah anda lakukan sendiri .


    kita dapat lihat , hormon memainkan peranan penting dan akibat ketidak seimbangan hormon akan menyebabkan gejala - gejala seperti kegemukan dan sukar mengandung dan kerana inilah JUSMATE 5 dihasilkan dan kebanyakan fungsi JUSMATE 5 adalah untuk menyeimbangkan hormon dalam badan .


    sekian .




    credit to : DR ROZMEY .


    p/s : jika terdapat sebarang kesalahan , maaf dipinta .

    Anda Mungkin Meminati Juga