Tuesday, January 26, 2010

KALAULAH WANITA MENJADI LELAKI ....












nama aku ARC , ahahaha , trademark ARC yang begitu glamer dalam penulisan nya .  aku cuma pinjam untuk seketika sahaja . ahahahaha , ayuh kita lupakan aduka teruna seketika dan mungkin buat selamanya .


aku pernah terbayang apa akan jadi kalau - kalau wanita menjadi lelaki dan lelaki menjadi wanita . ahahaha ,macam mana dunia ini akan jadi agaknya .






kalaulah wanita jadi lelaki , 




  • habis kedai - kedai mamak semua pakat kaum wanita je belambak , ada yang lepak tengok bola , usha laki - laki kacak , seap " suwiiiit " lagi sebagai tanda membalas dendam semasa mereka di ' suwitttt ' lelaki dulu . 


  • mamak - mamak yang bekerja semua terdiri dari golongan wanita sahaja dan ada kemungkinan kaum lelaki akan rasa gelisah dan rimas kerana sering diperhati wanita - wanita macho semasa meminum kopi .




  • kalau dulu lelaki melepak sambil hisap rokok sebatang dua , nah sekarang ambik kau bila jadi perempuan asal melepak jumpa kawan - kawan tangan kalau tak kait baju tak sah , HP pula sentiasa tegantung kat leher sebagai persiapan , manalah tahu kalau - kalau tengah melepak saat tu jugak baby dalam perut nak tekeluar . masa tu lah nak telifon bini suruh hantar pegi klinik baby berdekatan .









  • jawatan mak bidan ditukar dan dilupuskan lalu diganti oleh pak - pak bidan yang berbadan sasa .


  • habis semua jalan diorang redah , cilok sana , cilok sini . golongan mat rempit banyak diketua golongan wanita sehingga kaum lelaki hanya berani untuk bergerak menggunakan LRT .


  • wanita mula membangkang tindakan menaikkan harga rokok apabila berjumpa rakan - rakannya manakala lelaki sibuk membincangkan tentang susu bayi terbaik untuk kandungan mereka .


  • klinik ibu dan anak terpaksa ditutup dan diganti dengan klinik BAPA DAN ANAK . 


  • lelaki mula malu - malu apabila wanita mula memandang - memandang mereka dan berminat untuk berkenalan . 


  • kelihatan para - para bapa mula berpusu - pusu membuat appoinment dengan doktor untuk memeriksa kandungan mereka lelaki atau perempuan dan ditemani oleh isteri - isteri .


  • pasar - pasar raya mula dipenuhi kaum lelaki tambah - tambah lagi apabila berita handbag turun harga mula disebarkan di media massa . 


  • produk - produk kecantikan seperti kosmetik SK-II mula menjadi rebutan lelaki manakal levis , adidas mula dimintai golongan wanita .


  • produk - produk seperti kotex , laurier dan maxi wings mula dibeli oleh lelaki sahaja .




ahahaha , dah la...aku dah kering idea ni . kalau ada korang tambah la sendiri haa . ahahahaha ..




p/s : kalau lelaki jadi wanita , setiap bulan mesti kena pakai tuuuuuut , tak mau ... tak mau ...



40 comments:

Mr Kamikaze said...

klu lah benda nie terjadi...nauzubillah...

Fina Fento said...

adoi -_______-"


tercari-cari jugak tadi kat mana post a comment tu..rupa-rupanya invisible :P

noor afzan said...

ngeri tuh..
ngeee~

AuraFIza said...

klo laki kene tuuuut...

takleh bayang wooo..
nanti kene pakai tuuuuttt..

huhu..

lieya orange M.I. said...

...hishh, takmau2...dua2 takmau...=p

Aus said...

@ mr kamikaze..

yup..xtahulah ape jadi kan..ahahaha


@ fina..

aah..ada kat belah atas bawah post..huhuhu..


@ nor afzan


ahaha..jangan terbayanmg..kekeke..ini gurauan je..ahahaha



@ aurafiza

ahahaha..aku pun tepikir gak macam mane kalo kene pakai tut..ahaha..selesa ke ??



@ lieya

ahaha..aku pun xnak..xkuasa nk lepak kait baju..ahahaaha

Kancilbiru said...

aku takmau jadi lelaki...kalau aku jd laki, sah sah aku akan jd abgEnsem...laki aku jd kancilbiru..dia dapat elaun nuffnang....ee tak mau tak mau...!~~

ARC™ said...

chantekkkk ah AUS
cter sal pondan kuar name aku lak LOL

kalo wanita jadik laki tokey tuala wanita akan bangkrap dow hahahhaha
best2

tu yg paling aku suke

Aus said...

@ kancil

ahaha..mesti kau yang kena masuk meminang nanti..amcam..yeah..laki jimat sket duit..ahaha..


@ ARC

ahaha..saje je..da tgk contact ngn ko..aku letak jela..ahaha...

ceh..abes kalo laki period nak balut pakai ape ?
ahahak..

Aus said...
This comment has been removed by the author.
fatynlicious said...

ahaaaa XD
lawak ja

kawie2020 said...

hehehhehehehe... kawie harap dunia x kan jadi camnih ler... rimas arr... lawak king pun ade gak... hehehehhehehe

kak ina kl said...

wah dah pandai cerita karut ekkkk
tapi kan orang lelaki yang suker jadi pempuan..banyak kat lorong haji taib tu.,.

Aus said...

@ faty

kalo lawak sila angkat kaki..ahaha..


@ kawie..

ahaha..mmg aku x berharap pun..ahahaha..


@ kak ina

ahaha..tu memang banyak..

spesel kes..haha

Mr.Z said...

pak-pak bidan yg berbadan sasa..lawak btul..haha

Aus said...

@ MR.Z

bolelh la..mane taw..
malik noor jadi pak bidan..
ahaha..

ardinihumaira said...

^_^


janganla lelaki jadi perempuan... nanti perempuan nak jadi apa... sebab ramai perempuan suka jadi perempuan kan kan? hehe... :p

wawan said...

geli sgt kOt???

Aus said...

@ ardi

ahaha..cam bebelit ayat ko..kekeke..


@ wawan

geli ?? ok ape..haha..

daydeck86 said...

kak ina KL
selalu ker pergi lorong haji taip tuh....ehehheeehhe
tau ler kat lorong tuh ada kedai jual barang2 kek.....eehhehehhe

bler kak ina nak belanja kita semua kek nih ar????

aRe_ReEb said...

hahaha..otak ko ader2 jer aus uit..tp klo,knp ko x buat post lelaki berbadan wanita,wanita berbadan lelaki..(aper yg akn berlaku)mst jd topic hot...hhahahha

ARC™ said...

laki dtg tut tut kenala balut guna selotep wakakkakakka

BeaN MorENo said...

ko ni dah tahap gulungan benang di otak ni aus...wakaka

Mad About Everthing said...

Aus,
K lily suke gambo lelaki pregnant tu.. comei bebenor... hkahkahkahka

hBz said...

aku tak sanggup lg jadi bidan!

Nazz said...

Uik.. pening ni.. apa cup size aku ha..? ahak

bettYone said...

astaga~ itu nak kiamat namanya..aus ni aa jek idea..

maisyara pot! pot! said...

pmpuan mula ade janggut n misai.. hakhakhak.. lelaki ade buah betik lak.. hikhikhik.. xD

Aus said...

@ daydeck


ahaha..diam2 sudeyh..kantoi la kak ina..ahahak..


@ areeb

ahaha..kalo camtu..laki kena salalu beli bra..ahaha..xkan nk pinjam kat bini..pompuan lak pkai boxer..ahaha...


@ ARC

naseb bek..dari pkai suratkhabar..hahah..


@ bean..

asal benang lak..aku xreti menjahit..ahaha...


@ kak lily..

laki pregnant...asl..laki kalo pregnant comel ek ? ahaha..
sile suruh bean mengandung..haha..



@ hbz

xpe..orang lain ada..ko jadi bidan in training dulu..ahaha..



@ nazz

ahaha...tak tepikir lak aku..kekeke....


@ yone..

ahaha..yone..rindu same kau..ahaha..cet..kalo yang tande2 kiamat lain..ahaha....


@ mysara pot pet banyak cakap..

ahaha...cet..aku mesti rase xselesa..
mungkin nak bejalan pun terase berat di badan..hahaha..

maisyara pot! pot! said...

so, biasa kn diri.. HOHOHO!

oit! sosat ke apa nk pmpuan jd lelaki? hahaha...

Aus said...

@ mysara..

ahaha...cet..xnak !!!
ahaha..x penah tepikir pun nk operate..hahak..

farysa said...

tjok entri mnnjukkn anda berminat
haha
TERkantoi suda
;p

Aus said...

@ farysa


ahaha..aiseh , caner leh kantoi ni..
ahaha..jap g tepakse ke mall utk mmbeli bra..
aahaha..

bina badan said...

dapatkan panduan bina otot badan lelaki secara percuma disini...

Anonymous said...

hahaha....faham juga ko pasal wanita ye...so,lelaki jangan ingat jadi wanita ni senang.lagi2 bila cukup bulan kena pakai tuuuuut yang di maksudkan tu.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Anda Mungkin Meminati Juga