Thursday, January 28, 2010

ISU | CINTA FULL - TIME ATAU PART - TIME ?










p/s : entri ini tidak sesuai bagi kanak - kanak berumur 3 tahun dan kebawah . bimbingan orang dewasa seperti kak sumi dan amat diGALAKkan bagi  mengGELAKkan anak kecil tersebut dan seterunya membuat anda turut serta berGELEKkan di hadapan pc sendiri .






ahahaha , tajuk koya best la . ahaha , kau orang jangan tak tahu , sekarang ni bukan kerja je ada part - time dengan full - time siap cinta pun sekarang boleh jadi macam tu . Ini lebih kurang macam jawatan kosong la , aahahah dari syrikat hati sdn . bhd , hati ok bukan denaihati ataupun haiti , ahahaha , diorang mencari pekerja untuk memberi cinta kepadanya full - time atau part time . ahahaha .


maaf , tawaran palsu !




cet , asal tetiba lak ada entri jiwang ni , kantoi la hati pinky , ahahahak . asal ? kalau kau orang prefer yang mana ? becinta full -time ke part - time ? ahahaha , kalau macam aku pilih part time jela , takdelah penat sangat , nanti gaji pun ok la cukup - cukup makan la . bolehlah tanggung sengsara hati barang sebulan dua . ahahaha .




ada kawan aku sorang ni , dia rajin bercinta full - time , ahahaha . siang malam dok bekepit dgn cewek nya . kalau tak berkepit dengan cewek nya mereka akan bekepit dengan cewek orang lain , ahaha , tak lah . Kalau tak bekepit , siang malam message non - stop . kadang - kadang message pun setakat tanye " u tgh buat apa " dekat 60 kali kot sehari . ahaha . adakala , seap buat overtime lagi . ahahaha . biasala , kata sayang sampai mati , bilangan gigi pasangan pun ingat kat dalam hati . 






lerrr , tapi baguslah cik aminah kan , kurang - kurang cik baba caring . nak buat cik aminah tak terasa sunyi . biar terbukti bahawa cik baba benar - benar jatuh cinta ,  bukan jatuh dalam parit okies . kalau tak buat macam tu kang , cik aminah mula salahkan cik baba , cakap tak ambil berat la , suka biarkan cik aminah sorang - sorang . ahaha , pastu mula ambik hati . yang susah nanti aku , tak dapat tengok tooth fairy , kena teman cik baba saban hari .








kisah kedua , kawan aku sorang ni . dia mengamalkan cinta separuh masa , udah macam lagu la pulak teman dengor . ahaha , makna nya cinta part - time la tu . 


sebab apa aku cakap cinta part -time , sebab si jamaluddin ni , bila ceweknya yang berbadan solid message ke , dia akan simpan dulu . kang malam baru die baca balik pastu baru reply , ahahaha , dah ala - ala businessman dah tapi pinjam duit ptptn lagi . ahahahaha . kalau reply pun dari 13 message yang dapat die reply kadang satu , kadang - kadang dua kali je . ahahaha . kalau nak telifon , jangan harap la , jamaluddin lagi suka main game ps3 made in china nya dari bergayut di henfon pada tingkap - tingkap berdekatan . ahaha .


aku pernah gak tanya sama itu encik jamal , 


" cewel loe enggak marah ke ?? " apabila di translate  dalam bahasa jawa manakala dalam bahasa aku yang muda remaja " wei bai , awek lu tak de hal ke camtu " ahahaha , ceh , konon ganas tapi dalam hati ada taman . hahahahak .


kate jamal .  " takpe , ini nama nya cinta part - time " . kalau aku teringat aku cari la , kalau aku tak ingat kau tolong ingatkan . aahahaha , gilo apo nate ni ? gewe mu nok suh aku dok ngingat pulok , jawab aku dalam bahasa kelantan walaupun jamal sebenarnya adalah orang sungai petani . 










tapi biasa la dunia kan , tak kontra tak dunia la namanya , baik pegi marikh saje . ahahaha .


bila si baba bercinta full - time , si aminah pula jatuh dalam parit , eh . . tak - tak , si aminah pula bercinta part - time .


bila mana si jamaluddin bercinta part - time , si solehah pula bercinta full - time . 




macam yang tok silat aku pesan dulu , aus  . . ini karma nama nya , dan aku terima . Tapi , yang menjadi masalah nya , seingat aku , aku tak pernah kot blaja silat . silambam mungkin pernah . 


ahahaha . 


tapi kalau jenis yang ini sudi bercinta part - time , aku mungkin pertimbangkan . ahahaha .










p/s : orang kata , aku ni dalam hati ada taman . betul ke ? sudah diperiksa . . doktor kata bukan taman je . tasik pun ada . ahahahaha .


all pictures credit to tenku  aus google shah .


p/s : heyy..rakan aku abang bean moreno sedang melakukan anjakan paradigma . korang leh la klik blog die..bagi semangat ok !

28 comments:

zairie said...

GUA NYA CINTA FULL TIME... CAM STDY... AMBEK FULL TIME SNG.. HAHAHA

Maisyara Pot! Pot! said...

perrrgghhh! awek last tu mantap! nk terjojol da tuuu.. tutup mate!!! xP

~ yus ~ said...

erk???!! x penah lak rasa bercinta tu cmna.. best kah?? :)

farysa said...

ceitt!
dasar lelaki betol
;p

farysa said...

ceitt!
dasar lelaki betol
;p

Aus said...

@ zaire ..

ahahaha..bagus gak tu..ok la..


@ mysara

itu mmg sengaja aku letak..hahak..


@ yus

xbest sgt la..mcm mkn belacan hari2..hahak..


@ farysa

aik ?? asal lak..haha

Maisyara Pot! Pot! said...

saje? harap2 ko tk juling menengok yea.. hahahaha.. xD

Aus said...

@ maisara..

ahaha..
xla..slalu aku x tgk pun..
aku pejam mate bile sampai bawh..
hahak..

Maisyara Pot! Pot! said...

wahahaha! leyh caya ke ney? ssah nk caya ney.. xD

Aus said...

@ mysara

yup , betul . aku menulis dalam nada serius supaya kau percaya akan aku..hahak..

ko bawh umur lagi..sile skip gambar2 itu ok ! ahaha

kawie2020 said...

chenta full time aku dah musnah... part time blom lagi....

kalau aku cari bini angkat jer ok x? hehhehehehehhe

Aus said...

@ kawie..

ahaha...ok gak..aku pun da plan nk psg gf angkat rmai2..
haha...

Nazatul shima said...

hahaha..pic yg last tak ley blah! kalo ko nk bercinta part time ngn org cam gitu,kompom ko ade niat len!;D

aurikelsan said...

kalau buat part time sejam brape hengget??ada socso & epf skali x? =)

Maisyara Pot! Pot! said...

HOHOHO! taleyh nk skip arr.. ssah! :P

ape2 pown, ta lame agy aq akn cukup umo.. ang jgn wisau! ngee^^

BeaN MorENo said...

pergh taste lu bahaya bro???nnt gua nak kne CPR kan lu...wakaka...TQ la aus promote link aku...hahaha

Aus said...

@ nazatul

ahahaha...mane leh bgtaw..haha.


@ suria

ade kot..depends kat partner la..hahak..


@ mai...


hek ele..bukan lelaki kacak pun..laen la gambar aku..baru xleh skip..hahak..


@ bean

ahahaal....jgn mara bean..saje je..kang org klik..trafik ko naek la..hehe...

Kancilbiru said...

eh sape jamal orang sungai petani tu? meh nak kenal sket. oo cinta part time eh ko jamal...ke bukan nama sebenar tu? muahaha

lieya orange M.I. said...

...lelaki mmg cinta part time...ngeee...msj 10 kali, lum tentu dia balas satu pun...nguhhh

Aus said...

@ lieya orange..

ahaha..tgk jenis la..kalo mat2 romeo x kot..hahak..

ARC™ said...

gamba last tu aku taw job ape die bole buat hahahhaha

b**bjob wakakkakaka

Aus said...

@ kancil biru

ahahaha..awat , hg kenai ka sapa jamal ??


@ ARC


ceh , taw la sedap..hahak..

maisyara Pot! Pot! said...

gmbr ko? aq da skip bnyk kali da.. HOHOHO! xD

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*erk tutup mata*

kak ina kl said...

hairan ek..kenapa ada iklan tuala wanit kat blog kamu ni..kat blog akak ada pulak kereta.
terjojol biji mata tenguk kat bawah tu...nak cari cam tu ker..hikkk

Aus said...

@ mysara..

ahaha..kejam ouh..xpe2..*sedih ! hahak


@ lolly manis

caner nak bace ?? haha

@ kak ina KL yg cun

ahahaha , entahlah kak ina , biasaela, dah blog lelaki mestila perempuan cari . hahak

Kancilbiru said...

aku orang sungai petani daa...tu kawasan jajahan aku..hahahaha

Aus said...

@ kancil baru

ahaha...la , awat hang x habaq..
hehe..

Anda Mungkin Meminati Juga