Sunday, January 24, 2010

FACEBOOK DIDAKWA .












Gombak , 24 Jan - seorang pengguna laman sosial masa kini iaitu facebook telah bertindak mendakwa dan menyaman syarikat penyelenggaraan lama tersebut iaitu syarikat MUKABUKU SDN.BHD kerana bertindak mencabuli hak asasi jiran tirinya dengan menyiarkan gambar - gambar peribadi milik jiran tirinya . kata beliau , " saya dalam keadaan separa sexy dan hanya berkain batik ketika itu " . seorang saksi yang hanya mahu dikenali sebagai  bob 
( bukan nama sebenar ) turut terlibat dalam usaha sama membanteras gejala ini dan kami di pihak media cuba mendapatkan sedikit ulasan daripada bob sebagai saksi merangkap ketua operasi membanteras gejala ini .


maaf , ini berita palsu . - tiadaNAMA -






berita sebenarnya adalah aku secara rasminya tepat pada pukul 12.18 a.m  bertindak mengdelete akaun facebook atas sebab - sebab tertentu . ahahaha .


tapi facebook juga pandai memujuk rayu kepada pengguna seperti aku , 





semasa membuat pilihan sebab - sebab anda deactivate akaun anda , setiap pilihan dibekal kan kata - kata perangsang dan mungkin satu cubaan pujuk rayu supaya anda menghentikan tindakan anda . ahaha , tapi , berbekalkan jiwa aku yang kental lagi tabah , semua pujuk rayu nya dapat aku patahkan dengan menggunakan hikmat " tak makan saman " yang dipelajari dari pendekar bean . ahaha .


maka dengan ini , tak dapat lah aku mengskodeng lagi wajah gadis - gadis cun dan hot masa kini di facebook seperti ini 









ataupun seperti ini , 







 . terpaksa la web gadis comel menjadi pilihan selepas ini sebagai tanda mengisi masa lapang yang ada . ahahaha . 








eh , sayang . tahukah kamu cik aus sangat tekilan apabila teserempak dengan kamu . ahahaha . sekarang sudah tiada facebook , ok kah , nak bergosip pun tak dapat . ahahaha .




sekian . salam delete facebook dari aus .


p/s : nasib baik facebook tak kena beli domain , kalau tak . mesti semua lari dari facebook . ahahaha , mungkin kah akan jadi begini , www.facebook.akulah aus.com . ahaha.

9 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

suspend tul la aus ni..hehehe..slmt mendelete aeh..

Frazi A said...

oi, apa kes ni,,slalu kuarkn berita palsu..ah?...hahaha..nk kna saman dgn karam singh walia..haha

BeaN MorENo said...

aha...ko del betul2 ke???jgnla aus hilang tempat bermanja aku...huhu

Aus said...

@ kak hernie

ahaha..ok..jgn smpi peluh2 da la..


@frazi


ahaha..bek kene saman ngn ko..dpat jumpe lagi..haha


@ bean..

wei...aku rase awek aku log in balik la tadi , pastu die aotumatic activate . sekali kene tuka password da...ahaha...

jadi secara rasminya aku da deactivate fb..haha

BeaN MorENo said...

aus - apahal ko del...

Aus said...

selame aku on9..xde awek tackle aku pun..ahahaha..delete jela..
haha...
boleh trime x alasn tu..

ween x main FB said...

kuat betul pengaruh aku pd kau, HAHAHA :D

Aus said...

@ ween

eh . pengaruh ape..haha..ko nk rosakkn pemikiran aku ek..
ahaha

fatynlicious said...

la. patotlah segala komen u dah tadak kat fb i.
awat u tetiba delete ni
btw, add i kat ym
atin_05@yahoo.com

Anda Mungkin Meminati Juga