Sunday, August 29, 2010

Hidup Pakai Sapu

Selamat pagi . 


Kegiatan mengepost video berkaitan islamic semakin rancak di facebook sepanjang bulan ramadhan ini . Kadang - kadang ada nampak macam satu pertandingan siapa post video paling islamic bulan ni . Mungkin ada ganjaran yang menanti dari Mark Zuckenberg kot .


Tapi sayang ,


Bak kata orang , dapat saja terus sapu . Bila orang cakap salah ,  jawapan yang dibagi cukup mudah , 


" Yeke ? ni I dapat info saja . Cuma share . "


Banyak la kau punya share . Lagi bikin provok ada la .


Contoh paling afdal ialah Malaikat Turun ke Kaabah . Ada yang siap percaya tak kurang jugak yang bertekak . Banyak juga blog - blog yang post pasal ni . Biasala , tips merembat " T " . Ada jugak yang aku tengok rasa was - was . 


Dah setel satu masalah , datang pulak pasal Lady Gaga Agen Illuminati . 


Bab boikot memang laju , sederas sungai mengalir . 


Tapi boikot ? 


Ada ke orang suruh kau minat ? Takde siapa pun yang paksa kau tengok dia . Kau sendiri buat pilihan sekarang . 


Kira point utama aku hari ini


Sepanjang  bulan ramadhan ni ramai yang cuba berubah ke arah kebaikan tetapi terlalu drastik . Akibat terlalu drastik , hati kau tak kan dapat terima perubahan seiring dengan minda kau . Jadi aku rasa sia - sia . 


Tips untuk berubah bukan datang dari minda tetapi hati . Bila hati kau dah tetapkan nak macam mana baru minda bergerak mencari jalannya . 



Sekian .





15 comments:

cik Nemo said...

tabek!

Yatre Hayati said...

yang malaikat tu betul ker?? kita tengok jer. tapi tataw nak percaya ker tak.

Mr.Z said...

dah lama tak singgah sni...
btw memang pun, sejak ramadhan ni.. banyak video keislaman orang post..

tapi masalahnya ada orang yang jenis telan je apa2 info tanpa selidik dulu..

CiziWejes said...

Kehkeh...betol2. Kekadang tgk malas nak komen. Nape mudah sgt termakan sume2 tu. Kalo tak sure, buat la kajian sendiri dulu.

Aus MeLankoLik said...

@Yatre Hayati

em , xdela . Malaikat termasuk dalam perkara ghaib .


kalau dari segi logiknya pulak , tgk camera man tu , taw2 pulak dia malaikat nak turun dari arah mane , cepat2 angle kamera terus alih .

siggplus said...

haha lawak ah sapa yg kata tu malaikat

tgk setting camera pun tau. semua dah rancang mana nak tuju lensa

annadzirah said...

aku pon terikot2 ngan mengeshare vid2 ni.
penuh wall aku dengan vid.
hahaha.
bab malaikat tu aku susah nak caye.
maybe bak kate sigg, itu just camera trick je.

BLOG UPDATED ; Susah Senang Wanita.

kak ina kl said...

akak memang tak layan sgt benda-benda mengarut ni..entah apa-apa..

~ ReD ~ said...

aku x tahu pun pasal video tu..apsal eh?aku ketinggalan ke?hahha

"Mama... Janganlah Menangis Lagi.. T__T" Versi Luahan Hati Seorang Ibu Kepada Anaknya...

fatynlicious said...

sgt betul tu aus
tapi kekadang kesian gak ngan org lain yg mudah percaya dgn benda2 ni
ada stgh org men rembat ja nak share video. tapi golongan yang mudah percaya ni plak pecaya bulat2 tapi mengetahui sumber dari mana

armin yosh said...

certain perkara tul leh fikir logik ker tak kan

Cik Norfa said...

aus....rasa haus plak singgah blog kau ni.
lama tak komen..selalu baca jer.

baik aku share video2 yg lawak...mcm budak kecik tertidur time makan ker...hehe..

takyah layan. tgk boleh percaya jgn...tepuk dada tanya, sakit ke tak? hahaha

- zuriey - said...

betul tue..kena selidik video tue dulu baru leh percaya

maisyara Pot! Pot! said...

pasal video malaikat tu, aku kena pikir banyak kali. sampai tak terfikir nak percaya.... susah!











* lama ko senyap?! mana pergi dong? kawin kah? hahaha xD

Eyriqazz said...

wah..macam pakar motivasi la pulak auss..ada bakat...

Anda Mungkin Meminati Juga