Friday, November 19, 2010

Filem 2 Alam | The Best Review

Selamat datang . 


Semalam hari yang paling indah sebab aku telah menjadi salah seorang penyumbang kepada 40 Juta Pecah Panggung . Mungkin tak ramai yang sudi menjadi penyelamat macam aku .





' Kelebihan '  Filem 2 alam :


1 . Mula - mula masuk wayang kau rasa macam berada dalam bilik besar yang lapang . Seat yang kosong tidak boleh dibilang berbanding seat yang penuh . 


2 . Rasanya memang semalam aku bayar duit tiket bukan untuk menonton 2 alam , tapi hanya untuk duduk di dalam panggung wayang . 


3 . Lepas keluar dari panggung , aku mula membandingkan duit yang digunakan kalau beli rokok , bakar dan tiket wayang macam sama je . 


4 . Jalan cerita memang ' menarik '  , sampai baru tgk satu scene kau dah boleh agak apa yang jadi seterusnya


5 . Lepas tengok filem ini , kau akan rasa nak duduk tengok lagi sampai pecah punggung baru puas menonton filem 2  alam , mana puas kalau tengok sekali . 


6 . Sambil kau tengok filem 2  alam , mata kau mesti asyik tengok ke arah jam tangan mrnghitung masa yang berlalu .


7 . Lepas keluar dari panggung , kau tak kan dengar orang mengeluh dan mencaci apa yang ditonton tadi . 




Mungkin filem ini sesuai untuk ditonton oleh bapok , pondan dan mak nyah . Kepada mereka mungkin mendatangkan keinsafan . Tapi babak yang berlangsung terlalu typical . 



Yang benar , 

- Ahli Pecah PUNGGUNG - 



P/s : Tak sabar nak tengok lagi , tengok berkali - kali sampai pecah punggung . 





46 comments:

Anonymous said...

oo hahahahahaahahaa~

Encik Psychopath said...

padan muke ko aus.

Jard The Great said...

hehehehehe........... tahniah kerna menyumbangkan RM10 utk dr rozmey

Bella Enveeus said...

ahahhaa aduh sanggup ye pergi.. :D penonton yg sepatutnya memenuhi kerusi kosong disitu dah booking harry potter la.. tu lagi bermacam2 alam..

intanurulfateha said...

rakyat malaysia mcmni lah yg kite nak :P

Yatre Hayati said...

hahaha...bape rgt kau dah abes?

Cik Norfa said...

dh lar sanggup kuar duit tgk 2 alam, sanggup pecah punggung...sanggup tgk berkali2...

malah sanggup updet blog demi 2 alam. kalau tidak berhabuk la blog kau ni. ekekeke

cik aiLebiu said...

adakah ini entri berbaur sarkastik? ekekeke...kesimpulannya x best la tu kan....

Minho said...

wow! pergi tengok tu 2alam.hehe

intankuterpilih said...

kesimpulannya memang tak best...so takyah tgk...ekekek

aman said...

haha. review terbaik. =)

HEMY said...

dia bisnesman...dia guna konsep saikologi...kasi org yg tak suke pn akan tgok sbb nk kutuk..

tp last2 org gi tgok gak.eekekeke

Aus MeLankoLik said...

@Encik Psychopath

kejam , aku da la jadi mangse , hahaha


@Jard The Great

patotnye aku layak dapat jusmate percuma , hahah


@Bella Enveeus

itu niat asal , tapi tetuka plak .


@intanurulfateha

em, sbg penyelamat ke ? haha

@Cik Norfa

pedas gak ayat kau ni , hahha

@cik aiLebiu

sarkastik , mungkin , hahaha


@Minho

sila percaya aku da tgk , haha



@HEMY

aku la mangsenye , hahah

Aus MeLankoLik said...

@Yatre Hayati

smlm 4 org , rm 44 , hahah

dyana said...

haha, mmg pecah punggung lar.

eykameow said...

hahahaa aku nk tengok gak! huhu

Shahrul Shaharuddin said...

"terbaek" review from Aus. Puas aku carik blog yang bagi review yang "mempuas" kan hati, nampaknya, blog kau #1 aku voted sebagai peng-review terbaek!

Bhuahahahaha!! #2AlamSarcasm LOL~

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

kawan aku cakap panggung pecah sebab orang merusuh mintak duit balik :P

fatynlicious said...

erh, lain macam ja bunyii. mungkin silap timing penayangan movie ni. kalau dia tayang tak sama date dengan harry potter, mungkin laku la kot

Izmer said...

blog ko dah kene block ngan server usm, masuk dalam kategori advertistment

carr said...

haha..pch punggung la tgk lme2
confirm!

CikLilyPutih said...

la rajin betul awak pi tgk ek.. langsung tak best ke?

Frodo Baggins said...

hahahhaha tak sabar tunggu 40 juta.
record beb!!! hahahahha

Hellioz said...

kurang ikhlas review neyh

xde kissass kissass macam kat ddr punye fb fanpage.

sbb tu xdapat jusmate5

gyahahahahahahahaha

maisyara Pot! Pot! said...

hekhekhekhek.... xDDDD kesian!

*Miss Geli^ said...

bila baca review ni, ahkak kompom akan paksa laki ajak nonton...tak kira, tarik rambut pun tarik rambut la...

ahkak pun nak mensumbang!

Jejaka Terhangat said...

perghh...review ko mmg terbaek aus..tp aku respek ngn ko, sanggup berkorban utk jd wakil kitorg tgk cerita yg gerenti pecah punggung ni..wakaka..

Anonymous said...

nak tgk nak tgk,nak rasa camner pecah punggung pastu nk pecahkan panggung dan errr pecah ape lagi ea?....





yg ikhlas;
epul azimi

Huda Luna said...

aku tak akan tengok!

hahah

FaTiN said...

tak plan pun nka tgk cite ni . ngeh3

Ery Farieha said...

siyes kau tgk?

hahahahahahhahahahaha

cascd said...

hmm..bila la crita kita nk buat klainan yg lbih mnarik ni..

J.M.R said...

disebabkn tiket yg ko beli, cukup rm40juta kutipan tu bro!!!!

Pencacai Alim said...

strategi tuh..hakhakhak..padahal target 2-3 juta je..

Aus MeLankoLik said...

@dyana

ramai pulang tanpa punggung , hahaha

@eykameow

tgk la eyka , kalau menyesal jgn carik aku , aku da pesan da , hahaha

@Shahrul Shaharuddin

ni perli ke ape ? sarkastik , hahaha

@Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin

patut pecah panggung pun , smlm aku ingat hampir nk ada rusuhan kot , hahaha


@fatynlicious

err , hary potter mane best , 2 alam lg best , seyes , hahaa

@carr

itu la niat die , tgk smpi pecah punggung , hahah

@CikLilyPutih

tak taw nk ckp la kak lily , huhuh

@Frodo Baggins

aku ase lebih ni , 400 juta mungkin , hahaha


@Hellioz

haha , aku bukan cam kau , kisas pndai , aku dlm traning lagi , haha

@maisyara Pot! Pot!

itu je ucapan kau , hahah


@*Miss Geli^

esok kuar paper , laki bini gaduh kerana 2 alam , hahaha



@Jejaka Terhangat

kire aku cam wakil ek ? bagus gak , macam hero plak aku rase , kena claim jusmate ni .


@Anonymous

kau asal anon lak ni ? haha


@Huda Luna

kau mmg anti filem melayu aku taw , haha


@Ery Farieha

tak pecaye lak , sile pecaye ok , haha

Aus MeLankoLik said...

@J.M.R
aku rase nk tgk lagi ni , bia cecah smpi 400 juta , hahah

@Pencacai Alim

byk gak tu , hahaha

Nur Misnan said...

salam..
tak kisah ler apa ceta pun
as long kita sokong filem Msia

nak bayar tiket utk filem luar tak pe
tapi kekadang kena juga support
filem sendiri... org putih kat luar tuh
tak tgk pun ceta Msia
kita???

ShaLLeyShaLina said...

aku support filem malaysia pasal tu aku tgk filem 40 juta ni.tapi mengecewakan sebab...promosi x setimpal dengan kualiti.masa aku tgk pun, kat dlm panggung lenggang je..asyik2 jeling jam hp nak keluar cepat..banyak nak cakap pasal filem ni sebenarnya huhuhu.....tak pe la...selamat menonton ;p

Pencacai Alim said...

bile nk ada citer baru?

- zuriey - said...

ayat bunyi cam tak best je

Matjoe said...

hahaahahahahahahahahaha, review best punya

cik helena said...

ta buleh belah.hahahaha

4umyfans said...

haha...
sampai kamu pecah punggung yea?
co0l...

kira yeayy! la bila tengok cerita ni.

Sky0ne said...

hahaha review makan dalam ni...

mun ibrahim said...

jgn tgk..mmber aku kate xbest..
kiu2..

Mizz Dayana said...

hahhaa. ulasan tak boleh belah. semoga berjaya la filer dr rambut cendawan ni. eh eh. dr rozmey la. hahahha

Anda Mungkin Meminati Juga