Friday, November 12, 2010

YTL Communications | 4G Mobile Internet FREE for Students .




Selamat datang . 

Sedikit informasi tentang YTL Communications yang menyediakan internet percuma untuk para pelajar Institut Pengajian Awam ( IPTA ) iaitu 4G Mobile Internet . 


Pengenalan 




Program ini akan dilancarkan bermula 19 November 2010 dan sebagai permulaan ianya cuma menyediakan perkhidmatan ini kepada universiti - universiti tertentu iaitu 

1 ) Universiti Malaya ( UM )
2 ) Universiti Putra Malaysia ( UPM )
3 ) Universiti Tunku Abdul Rahman ( UTAR )
4 ) Universiti Teknologi Malaysia ( UTM )







Apa yang menarik perhatian tentang program ini adalah ianya menyediakan sambungan internet secara percuma selama 3 tahun dan 300MB setiap bulan . Jika dikira semula . 

3 x 12 x 300 = 10800 . 

Jadi , anda dapat menikmati sebanyak 10.8 Gb muat turun data dalam masa 3 tahun secara PERCUMA






Kelebihan 




1 . Kelajuan ( Speed ) 




2 . Menjimatkan 

Tanpa sebarang plan dan percuma untuk penggunaan 300MB .





3 . Tidak mengira tempat . 


Jika anda berada dalam kelajuan 120km/h anda masih boleh mengakses internet .








Untuk sebarang maklumat lebih lanjut anda boleh lah terus ke laman web YTL di 


Untuk maklumat tambahan tentang servis YTL boleh lah terus melayari 

Klik YES






Maklumat tambahan 


Untuk pelajar Universiti Malaya , anda boleh lah log masuk ke SiswaMail kerana ID dan Password untuk anda akses ke perkhidmatan YTL telah diberikan oleh pihak universiti . 


Kepada pelajar universiti lain , mungkin akan diberikan kemudian atau anda perlu untuk mendaftar sendiri . 



Sekian . 







13 comments:

Cik Wahida Jumaat said...

wooo..mekasih aus...ak nk try pulok..

||| PöJìé PööH ||| said...

Thanks for the info Aus, sudah bilang sama member2 :)

Love,
PojiePooh Abdullah

BeaN MorENo said...

fulamok!advertorial beb!

cik Nemo said...

alohhhh! UTHM tade keh??

redfingger said...

bean : aus da gempak skrg bean...hahahaha

Ery Farieha said...

hoi

ape kejadah ukm tak termasuk?


=.=

intanurulfateha said...

uitm xde :'(

Aus MeLankoLik said...

@redfingger

due2 nk kutuk aku la ni , hahaha . ces .

Aus MeLankoLik said...

@Ery Farieha

belum lagi la tu , ini hikmah yuran mahal , hahaha .

Aus MeLankoLik said...

@intanurulfateha

saba no , hahaha

Minho said...

upm dh ada.

tp mls betul ah nak beli device dia.

Minho said...
This comment has been removed by the author.
intankuterpilih said...

bape kene bayar utk permulaan ni??aritu aku amek berukben tu mula2 je kene bayar 250. pastu dia kata 1st bill juat bayar 98 je, takde bayar pape lagi dah..tup2 bil sampai, kene bayar 215 lak...mengong betul...nak tak nak kene gakla bayar...

Anda Mungkin Meminati Juga