Wednesday, November 24, 2010

Filem Aku Tak Bodoh | The Best Review



Selamat datang . 


Semalam kami dijemput untuk menghadiri screening filem terbaru yang bakal ditayangkan 2 Disember 2010 iaitu Aku Tak Bodoh . Terima kasih kepada pihak Media Prima atas jemputan yang diberikan dan jutaan terima kasih kepada Cik Helena atas jemputan ini juga . 


Mungkin untuk menulis tentang sinopsis adalah tidak perlu kerana anda boleh mendapatkanya di website mereka iaitu klik Aku Tak Bodoh .


Kelebihan filem Aku tak Bodoh : 


1 . Jalan cerita nya memang simple dan rata - rata berkisar tentang hidup kekeluargaan dan ibu bapa yang terlalu pentingkan kerjaya dan mengharapkan kejayaan daripada anak mereka tetapi lupa untuk memberikan perhatian terhadapa mereka . 


2 . Filem ini turut menyelitkan konflik diri dalam remaja dan kanak - kanak dalam proses menuju ke arah dewasa dan betapa pentingnya keprihatinan ibu bapa .


3 . Menampilkan wajah - wajah baru dalam industri filem dan berbakat besar membuatkan anda tidak jemu dan cuba menilai bakat mereka . 



Antara pelakon filem Aku Tak Bodoh 



Barisan Pelakon Utama



Si kecil yang berbakat besar dan gadis yang comel .



Semasa di interview tentang filem Aku tak Bodoh


Bersama Dato' Jalaluddin Hassan


Kekuatan filem Aku tak Bodoh : 


1 . Filem yang simple dan adakalanya bersahaja tetapi gaya penceritaanya memang menarik dan banyak dibawa dalam bentuk humor dalam menyampaikan mesej yang jelas . 


2 . Sesuai dengan gaya dan jiwa masyarakat Malaysia iaitu nasihat berbentuk humor dan mudah difahami . 



Antara Babak Menarik dalam filem Aku tak Bodoh 








********************







Secara peribadinya , 


"..jalan ceritanya memang menarik dan penuh dengan mesej dan berjaya disampaikan dalam bentuk humor , adakalanya babak - babak yang menyentuh hati turut diselitkan dan nilai kekeluargaan turut digambarkan.."


Rating untuk filem ini wajar diberikan 9/10 atas kesungguhan dan jalan penceritaan yang bersahaja tetapi susunannya menarik dan sesuai dengan jiwa remaja , ibubapa dan semua genre umur .


p/s : teringin jumpa dengan Amy Mastura , bilakah masanya ? hahaha .










22 comments:

Cik Norfa said...

ko nak jumpa Amy MAstura?? aku siap pernah tukar2 baju lagi dengan dia time dia berlakon filem Syakilla. hehehehe

ok. nanti aku tgk movie ni.

Shahrul Shaharuddin said...

Ekau dok bodoh.. muahahaha! just kidding broh! nice view.. =D

syahidAbdullah said...

agak2 sama tak dengan I Not Stupid dari singapore?
memang inspired dari tu kan?

yeah. malaysian way

Encik Tikus said...

pehh muka aus ade ! pemes siottt

kak ina kl said...

kita semua tak bodoh sebab tenguk akak tak bodoh kan..best dpt jumpa semalam

zikeryhassan said...

macam seronok je cite ni.

aku pun nak jumpa dengan amy mastura gak!

Ery Farieha said...

ooooooooooo

tu orang2 yg pegi..

hek3

eykameow said...

huhuhu. ingat kan ni entry hangit. rupe nye yang benar...hehe baru tahu :P

||| PöJìé PööH ||| said...

Xde idea nak buat review, jalan2 jap utk dapatkan idea. Thanks ya!

Love,
PojiePooh Abdullah

Rara Nasiha said...

macam best. boleh la tengok nanti.

Jard The Great said...

uits.. leh kalah harry potter tak?waaaaa.. kalau aku gi.. mesti dpt jumpa ko kan? hehhehehe

cik helena said...

tak buat lagi review.gamba tak dpt lagi,hehe

Hasrol Nizam said...

cerita komoedi, tapi ada unsur2 nasihat. itu yg bagus :D
aku nk tgk la cite ni nnt

hamzah ian said...

argh... rugi tak tgk..

Pencacai Alim said...

mana best dgn 2 alam? hakhakhak

Zikri Husaini said...

satu kelainan yang cuba disampaikan.. dalam cerita nih...

Limau Ais said...

rasa nya kat Singapore ade filem nie versi english..
tapi dah lama dulu

aus, tolong vote untuk limau ais yer di Malaysia Socialista. doakan limau berjaya menang dengan vote awak.. macam ni cara nya http://bit.ly/undilimau

dya adriza said...

menarik.. eh ni filem adaptasi ek?

intankuterpilih said...

kalau citer ni best, nak gak gi tgk..tapi bila ek??sejak dah ada anak kecik ni, susah betul nak tgk wayang...

samanosuke_04 said...

hehe, thanks for the review.. lame dah aku tak dl cite melayu kat jiwang nie.. heheheh

alinac lover said...

waa besh.bole la p tgk nnti

shukri said...

walaupun dikatakan adaptasi..filem tak ada originality langsung..bukan nak cakap filem tak bagus, tapi its like copy and paste saja la daripada Jack Neo's I'm Not Stupid 1 & 2..

dah la ambik idea orang..buat la bagus2..

dan saya tak puas ialah filem ni takde "malaysian feel" langsung! satu benda yang paling obvious ialah..semua melayu je...mana casting cine & india semua..memang tak realistic..buat macam kite org melayu tak tau baut filem..memang memalukan..

apa yang saya cakap is base on my view and fact..
kalau tak pecaya..bezakan Jack Neo's I'm Not Stupid 1 & 2 dengan aku tak bodoh
kite masih jauh..kalau nak improve v mus b open..

Anda Mungkin Meminati Juga