Wednesday, December 1, 2010

Jejak Inspirasi


Semalam gwa pergi library . 

Hanya satu matlamat gwa iaitu memburu kekhusyukan dalam study . Ya , kekhusyukan . 

Sepanjang 3 sem gwa belajar kat sini , rasanya ini kali ke -7 gwa menjejakkan kaki ke library . Gwa memang malas , jangan tanya kenapa gwa malas nak pergi library sebab gwa ade reason sendiri . keh keh keh , tapi yang gwa pasti gwa tak pernah lagi jumpa kes comolot kat library. keh keh keh .


Sedang gwa tekun membelek nota Dr Malik , mata gwa meliar ke setiap meja . Depan gwa orang iran , dengan selendang separa kepala , cermin mata diselit di atasnya , hidung sipi - sipi lagi nak sama dengan bucu meja tengah tekun study . Gwa abaikan . 


Gwa perhatikan lagi ke kanan meja , cantik , posisi gwa mengusha memang menarik , sambil buku diletakkan ke hadapan , mata meliar ke kanan , ya , itulah gadis berbaju ungu , keh keh keh , gwa tak pasti posisi dia study macam mana dan gwa tak pasti kenapa dia kena sandarkan dada dia pada meja . Lantas gwa beristifar sambil menghela nafas panjang mengenang kembali nota yang perlu dibaca .


Gwa teruskan pemburuan ke sisi kiri pula , kali ini postur tidak berapa menarik , ada seorang gadis , mungkin layak gua panggil kakak kakak . Gadis ini sebesar dua pemeluk barangkali . Gwa tak pasti ukuran sebenar nya . Langsung tidak menarik minat gwa , dalam hati gwa mengharapkan satu inspirasi , ye satu inspirasi . 


Sedang gwa duduk berkelana mengenangkan nasib diri , datang seorang penyelamat . gwa pandang ke kanan semula , lantas gwa ternampak zaty .




Nota yang tebal gwa nampak nipis , buku yang banyak gwa nampak sikit . Biarlah harapan gwa nak score subjek Dr Malik tipis , janji gwa dah ade satu inspirasi , keh keh keh .






10 comments:

Kancilbiru said...

hahahaaa..dah dah pegi stady...

Epul Azimi said...

perghh comelnye budak ni,bleh kenal?.ekekeke

intankuterpilih said...

weh, ni adek aku nie!!

(tetibe mengaku adek)

maiMOONyet said...

hekhekhek. tu bukan study...... xDDD

aNiss said...

aus.....
ambooiiii....
cuci mata...
bukan study...
lu nih...
haish!!!
:)

zikeryhassan said...

kirim salam sama zaty okey

mAsHiMaRo said...

hahaha..
sempat ko cuci mata kan aus!!
kim salam kat awek cantik tu yer:)

Ery Farieha said...

iskisk auss.

zaty zulkarnain said...
This comment has been removed by the author.
zaty zulkarnain said...

:)

Anda Mungkin Meminati Juga