Sunday, December 6, 2009

.berukband cam OTAIK PENGECUT.





 sekarang belambak-lambak iklan pasal broadband. masing-masing sibuk nak tunjuk pada dunia mereka lah yang terhebat, service mereka lah yang terbagus di rantau dan era ini.

setakat promosi macam gila babi tapi kesan setakat melekat habuk di kaki. baik lu orang pegi mati la.

"..wei..kalau lah syarikat-syarikat yang buat service broadband baca blog aku..lu orang dengar sini..

KALO BAGUS SGT SERVICE KAU..X PAYAH BISING2..KALO BGOS ORANG SENDIRI PERGI CARI KAU NANTI !!

ni tidak. setakat cakap lebih. harga nak mahal, tapi service cam HAREM !!

macam mana lah malaysia nak maju.
dengan politik yang tak habis-habis nak rebut sini-sana. 
dengan P1 nak berebut dgn streamyx.
maxis nak berebut dengan celcom la..digi la.

aku rasa macam nak hantok je kepala sorang-sorang.

mulut lagi banyak gerak dari kerja. negara lain sibuk nak bangun kan tempat masing-masing. cari jalan majukan bangsa. tapi kat malaysia,  sibuk nak cari nama dengan jasa yang x seberapa cuma sebesa taik anjing, tapi masing-masing nak tunjuk pandai.

even dalam dunia blogging pun ada yang mengaku otai  la. ala, lu kecoh ape ??? kalau agak-agak bagus lu tak nak kongsi ilmu yang ada. pegi mati la ! kitorang blogger-blogger yang laen tak mati la takde orang mcm ko. ada beza ke lu orang baru ke orang lama. RED MUMMY yang da tahap blogger idola aku xpenah kecoh pon. seap bagi tips2 lagi nak jadi blogger berjaya.

ni pesanan aku utk mereka yg mengaku amende tu..OTAI ??
 OTAIK lagi bagus  ( sumber klik ---->  hbz )

"..kalau kau nak tahu..rahsia kejayaan adalah bekongsi..kalau kau tak nak bekongsi..kau nak bagus sorang-sorang..lu pergi mati la..tak payah sibuk-sibuk nak condemn orang lain..kenapa ?? kau takut ke orang lain lagi bagus dari ko ??..

lagi bagus semua orang panggil ko OTAIK PENGECUT.

p/s : sedang bengang pasal berukband yang lembab macam siput sedut dan teringat kisah OTAIK !!

15 comments:

fatynlicious said...

wah. i tak sangka redmummy yang i perkenal kan pada u skrg dah jadik idola u
hihik bagus!

Aus said...

haha..
biasa la..
u kan promoter trhbt
hahak

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

macam ne nak buat tuh?? ajar sket..

hBz said...

ah..redmummy tu dah jauh. thumbs up la. otaik ni pun dah jauh jg. hit ribu2.mgkn yang ini je aku tak tahan.

chill beb. nanti buat surat, xnk bayar bill bulan ni.k

Aus said...

zikr >

buat ape eh ??

Aus said...

hbz >>>

haha..
buat surat..
kalo boleh satu malaysia nk wat..
hahak..

QieFLy si Dolce said...

hurm...taw takpe melz yang the real otai pown diam2 je tak mo kecoh2...

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun RM999.00 untuk Pakej Umrah

Aus said...

qiefly..
haha..
2la..
org laen relax je..
ok2..
mekasih di ats jmptn anda..

Capo Grande said...

skang tgh trend kutuk otaik2 ek...hehehe...abis sume blog buat entry ni...

anyway click ur aiskrim-->bkan lucah ye....hehe...

YobSumo said...

pergh dasat kau ni.

dah emo emo ni.

apelagi jom siapkan diri dengan parang, kita serang!!!



nak sereng ape ek? huh.

Aus said...

capo --->

haha..eskem layan la..

yob --->

xla..tensi gk la..lmbab nk mati..

serang ko la..asek menang tiket nuff je..

ieQa sWetLuv said...

broadband ooo broadband.. mmg ku juga sakit hati amat pada broadband yg selalu mengembek mbekkk mmmbek.....haishhh~

Aus said...

haha...
mmgla..
nk wat caner..
kontrak setaon..

Putra Al-Maliki said...

sy sekarang pakai maxis "berukband".. tapi buat mase nie laju jer.. xtaulah "1 hari nanti".. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Anda Mungkin Meminati Juga