Saturday, December 12, 2009

.entri suara hati mendayu tinggi.

selamat..selamat dan selamat bertemu
setelah agak berkurun dan mungkin berabad lamanya tidak berupdate blog ini
akhirnya malam ini merupakan malam yg juling2 julung-julung kalinya aku dapat menulis entri yang baru
mungkin malam-malam sebelum ini penat melayan redtube rakan-rakan melepak dan sekaligus membantutkan idea untuk mengupdate blog ini lalu menyebabkan blog ini tidak berupdate...haha..kisah pendek yang cuba aku panjangkan...


bila kisah pendek aku cuba panjangkan..teringat zaman di kala masih bersekolah. bila tiba je masa membuat karangan, lepas tu tiba-tiba kekurangan idea lalu cerita pendek dijadikan panjang dengan tambahan-tambahan yang langsung tidak memberi ruang untuk para cikgu yang bermisai mahupun cikgu yang bertudung ala waheeda memberikan markah..haha..tapi entri kali ini bukan lah nak cerita pasal cikgu-cikgu zaman sekolah aku dulu. diorang bukan sayang kat murid diorang sorang ni. haha..


baiklah..tanpa membuang masa..mari kita ke sri pentas dengan berita utama malam ini.


sepanjang minggu yang agak nasty bak kata [ anas ]..dalam aku sibuk melepak dan mencari sedikit erti kedamaian..cewahh...haha..tetiba telepak sekali dengan kekasih lama..fuhhh..jadi biala aku gelarkan farah sahaje..ini bukan yang versi brep-brep tapi farah ] je..hookay la..ayuh teruskan cerita...


mula-mula ingat memang tiada la sebarang anasir-anasir yang akan menggangu jiwa aku..tapi sebenarnya memang penuh dengan dugaan. ini kerana sedikit sebanyak membuatkan aku teringat kisah-kisah silam dan keburukan masa lalu yang mana hanya kini diambil sebagai pengajaran.


mungkin teringatkan kesalahan-kesalahan masa lalu diri ku kepadanya kerana pergi tanpa khabar berita. mungkin dia menanggap aku adalah manusia kejam dan hina dan mugkin pentipu. tapi jauh di sudut hati ada sebab yang mungkin mengambil masa dan ketenangan untuk dirungkaikan dari aku kepadanya.


dalam beberapa hari aku macam dilanda satu perasaaan..tapi bukan perasaan cinta la....mungkin perasaan bersalah..dan semasa entri ini ditulis..irama-irama cinta nan sedih berkumandang di radio menambahkan lagi kehangatan malam ini dan semasa entri ini ditulis juga si dia tiba-tiba menghantar SMS seolah-olah dapat menghidu yang diriku sedang menulis tentang dirinya.




memang tak sangka aku bejumpa balik dengan fara. itu pun areeb yang kebetulan baik dengan dia bawak dia lepak sekali




mungkin diriku dirundung rasa besalah kerana membiarkan dirinya melalui waktu-waktu sukar seorang diri tetapi lucky she's find sumone better than me..that is AIRIL.
now..dia pun aku tengok bahagia dengan hidup nya dan bahagia besama airil.
so..thaks to airil...padahal aku xkenal pun..hahak..
then sekarang pun masing-masing dah ada haluan sendiri
aku dengan diriku
dan dia dengan dirinya..dan masing-masing mendoakan kebahgian masing-masing.
tiada pun niat di hati ingin menyambung kembali hubungan yang lama dulu.
( apa punya banyak masing la aku tulis ..haha )


so..alhamdulilah..syukuir ke hadrat illahi..segalanya sudah diselesaikan. tiada dendam di dalam hati. tiada lagi rasa sangsi dan benci.
kami kini berkawan seperti biasa dan menjalani hidup sebagai rakan biasa.

12 comments:

Hidup Berani Untuk Gagal said...

salam perkenalan.. jom la join contest di blog saya (^_^) hadiah menarik lebih RM3750 mnanti anda.. senang jer..

Hidup Berani Untuk Gagal

PiNk ButTeRfLy said...

aus, thanks so much for clicking my nuff.

i wanted to pay ur kindness by clicking back tapi u tak ade nuff pun.

pastu u tak ade shoutbox gak so i have to tinggal message kat sini.

salam kenal ye? =)

she said...

hmm...gagah meluahkan perasaan..gud work!!len kali luah kat farah je...baru ade umpph!eh,baru die paham...kikikiki

fatynlicious said...

fuh, starting ja dah berjela-jela.
pandai la u, aus.
kalo i, start nak taip ja dah mati idea, haha

btw, nice la. masing2 tada berdendam instead of me. ex i dah benci gila n anggap tak penah kenai i
but that doesnt matter, rite?

Aus said...

@she

hehe..xpe..xyah luahkan..diam jek..
haha...

Aus said...

@faty

isk2..xbek cm2..
i mls nk gado2..
ken ingat stp perbuatan ade balasan..
hehe..

ra|nbOw said...

hurm. baguslah stay in touch as a friend. i did dat too, with all my histories. rugi je gadow2. sudahlah. maybe thats the best 4 each other an. so, smile again. take care =]

Aus said...

@rainbow..

ok thanx...i2 jalan yg terbaek..
hehe..

YobSumo said...

pengakhiran secara aman begini yang kita mahukan!

jadi boleh lah kau start flirt2 gadis2 lain sekarang. good luck diucapkan!

YobSumo said...

pengakhiran secara aman begini yang kita mahukan!

jadi boleh lah kau start flirt2 gadis2 lain sekarang. good luck diucapkan!

faraOfafa said...

hahaha. ape la aus.

Aus said...

apelak..
haha.
malu seyh !!

Anda Mungkin Meminati Juga