Wednesday, May 12, 2010

Hari Belia Negara 2010 | Belia Kreatif Pemacu Pembangunan Negara



Selamat datang . Artikel khas untuk para belia sebagai mempromosikan Hari Belia Negara 2010 dengan temanya Belia Kreatif Pemacu Pembangunan Negara . Jadi , inilah masa yang sesuai untuk para belia semua  mengisi masa terluang dari melakukan aktiviti tidak berfaedah seperti melepak , merempit dan sebagainya . 


Hari belia diadakan pada , 

Tarikh : 14 - 16 Mei 2010 .

Tempat : Putrajaya .



Pelbagai aktiviti menarik akan dijalankan pada hari tersebut dan telah dibahagikan mengikut beberapa kategori . 




Antara aktiviti menarik yang bakal diadakan ialah , 




1 . Sukan

- Terbahagi kepada Sukan Rekreasi , Sukan Massa , Sukan Kecergasan dan Sukan Bermotor . 




 2 . Kesenian 

- Sesi bersama Upin dan Ipin , Konsert Rabbani , Pertandingan Dikir Barat dan banyak lagi .




3 . Kesukarelaan

- Jambori Pengakap , pendaftaran kad ahli Rakan Muda dan banyak lagi .




4 . Penyertaan Swasta

- Gerai Jom Heboh , Karnival Fun Foto , Motobike Show dan banyak lagi .




5 . Kerohanian dan Kebajikan

- Siaran langsung Al - Kuliyyah , derma darah , Majlis Tahlil dan Doa Selamat serta banyak lagi . 




6 . Ekspo dan Pameran

- Pameran dan jualan cluster modal insan , kreatif inovasi dan kebajikan . 




7 . Kreatif dan Inovatif

- Pertunjukan Robofair , Pertandingan Cyber Games dan banyak lagi . 




8 . Kemajuan dan Pengiktirafan Belia

- Konvesyen Belia Kebangsaan , Anugerah Belia Negara dan banyak lagi . 



Berikut adalah peta tapak acara bagi aktiviti yang akan dijalankan . 





Sebarang maklumat bolehah terus melayari laman web Hari Belia Negara di [ click ]


Jadi apa yang anda tunggu lagi , dari hidup membuang masa marilah turut serta dalam Hari Belia . 


Sekian .


12 comments:

.::WaNiE::. said...

saya nak pegi aidsaware !

babai hari belia negara

nur hidayah isa said...

jom2 dtg ramai2 putrajaya :)

::cdot the dot:: said...

belia?? sila bg had umur...

zella y said...

putrajaya...jauh la.... hehehhe

enyheartsdiamond said...

alaa.. eny balik sana 16 mei.. tak sempat kot :(

Mr.Z said...

jauh la pulak..ko amik aku blh?haha

Hasrol Nizam said...

wah, macam2 ada ni..

Matjoe said...

aus is back. awesome aus is back!!!!

Anne Boleyn said...

ape yang kau bebel2 ni???? ahah~ lama siot tak dtg blog kau yang tak berapa nak best ni. hahahahha :p okay2 joking. sj jln2 slps sekian lama menyepikan diri. errr...ak rs mcm dah berthn ak tnggal blog. adeyh

pawaka19 said...

dah lama tak derma darah..buatla kat perak..senang nak pi hehe

|| nemo mimosh || said...

ehem.. shaye remaja lagi ke. (perasan tua kejap)

sazali yusof said...

kami dah menerima penyertaan anda..dan ITYM masih dalam proses pemilihan..terima kasih untuk penyertaan anda dan nantikan keputusannya pada hari penutup hari belia pada 16 may 2010

Anda Mungkin Meminati Juga