Sunday, May 16, 2010

Perlawanan Akhir Piala Thomas | Kemenangan Milik China



Selamat petang . 


Baru sahaja menonton perlawanan akhir Piala Thomas China menentang Indonesia .Kalau dilihat , memang satu perlawanan yang sengit sehingga mata kau orang mesti tak dapat berkedip . Sedangkan uintuk bergerak ke dapur mengambil air terasa sayang untuk meninggalkan permainan yang hebat ini walau seketika . 


Game single yang pertama dikuasai oleh Pemain China , Lin Dan .


Pada game beregu kedua . Kalau kita tengok , permainan memang dilihat sengit antara China dan Indonesia pada perlawanan akhir Piala Thomas . Kedua - dua pihak dilihat bermain bersungguh - sungguh dan permainan berlangsung terlalu pantas pada setiap pukulan yang dilakukan . 



Pemain Indonesia kelihatan tenang pada set beregu kedua . Kadang - kadang kalau kita tengok , macam  masing - masing cuba mengenakan antara satu sama lain . Hahahak . Permainan beregu kedua , dimenangi pasukan China . 


Melihat pada game ke - 3 , single yang kedua antara Simon Santosa menentang Cheng Jing . Tentangan Hebat diberikan oleh Indonesia . Pemain Indonesia , Simon Santoso bermain dengan tenang walaupun menentang Cheng Jing yang memegang Ranking ke 3 dunia . 


Pada Rubber set , Simon santoso kelihatan seakan hilang tumpuan pada permainan , beliau kelihatan seakan - akan semakin kurang bersemangat . Tidak diketahui mengapa puncanya kerana kalau kita melihat pada permainan sebelum - sebelum ini kelihatan Indonesia memberikan perfomance yang sangat menarik . 


Set 1 dimenangi Indonesia , 21 - 19 . 
Set 2 dimenangi China , 21 - 17 . 
Set 3 dimenangi China , 21 - 7 .


Serius , kesungguhan yang diberi kedua - dua pemain sangat hebat . Kira senang cerita la , siap tak tengok tadi memang rugi , hahahak . 


Apa - apa pun , kadang - kadang kalau tengok pengadil macam berat sebelah ada , hahahak . Tapi biarlah kerana mereka lebih arif tentang perlawanan . Aku sentiasa mengharapkan  Malaysia bakal menguasai dunia suatu hari nanti menandingi mereka . 


Tahniah kepada China pemegang Piala Thomas untuk kali ke - 4 berturut - turut .




12 comments:

Ery Farieha said...

sudah ku agak wlopon tak tgk sgt.
huhuh

Yatre Hayati said...

nengok....santoso tu bgus tp set last agak slow sikit..

::cdot the dot:: said...

laki aku melompat china menang..motip??

hans said...

yes
akhirnya China menang

Hasrol Nizam said...

tahniah pada yang menang..malaysia pasti boleh suatu hari nanti..hehe

encik tikus said...

Kau nih ade bakat jadi pengulas sukan lah.Hahaha

maisyara Pot! Pot! said...

oh! LIN DAN ku sayang. aagagaga xD

Anne Boleyn said...

skt hati woh bile tngok china vs mas. kalah+ketinggalan teruk.

syahira ariff said...

haaaa
tengok2!!
sengit sgt masa beregu ngan indonesia tue
ralik tgk

Jard The Great said...

lin dan tak bukak baju... frust aku. ehehee

.::WaNiE::. said...

haha lupa nak komen ape tengok komen jard

ahahahha

Enchaoz said...

x tgk wuwuwuwuwuwuwuw

Anda Mungkin Meminati Juga