Wednesday, May 12, 2010

Pre-Event DiGi Break Free | Why Smartphones can be Dumbphones



Selamat datang . 

Kali ini Digi kembali lagi membawakan anda satu acara istimewa dinamakan Break Free with DiGi . Sebuah acara parti yang gilang - gemilang anjuran Digi . The DiGi Break Free Party akan diadakan 


Tarikh : 29 May 2010 

Tempat : Ecoba, Lot No. B-G-02, Level 1 Menara Bata (Tower B), PJ Trade Centre, No. 8 Jalan PJU 8/8a Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya

Masa : 6 pm - 10 pm


Parti bersama Digi kali ini bertemakan Costume Party seperti dengan tema khasnya " Prisoners and Villains " . Contohnya anda boleh lah muncul pada hari tersebut berpakain seperti Red Queen dalam cerita Alice in Wonderland , The joker seperti musuh Batman , Mojo Jojo dari rancangan The Power Puff Gurl atau apa sahaja mengikut tema dan pastikan ianya terhebat . 




Mungkin anda berminat memakai begini , boleh lah cuba mencari nya pada hari tersebut , hahahahak . 



Atau muingkin seperti The Joker , sangat menarik . 


Jadi anda sudah lihat dan mungkin semakin teruja dengan tema parti tersebut , nah , sekarang saya akan menambah lagi kehangatanya iaitu hadiah yang ditawarkan untuk anda daripada DiGi .





Wow ! Macam mana ? semakin teruja . Inilah hadiah - hadiahnya .

Best Pre - Event Blog Post - Blackberry Bold 9700 .
Best - Dressed Blogger at The Party - HTC Legend . 
Best - Post Event Blog Post - Blackberry Bold 9700 .
Runner - up for Post - Event Blog Post - Blackberry Curve 8250

Hanya mereka yang ganas dan hebat sahaja akan dijemput ke pasty tersebut , hahahahak . Jadi apa tunggu lagi , untuk mendapatkan jemputan ke DiGi Break Party anda perlulah .


1 . Tulis satu post bertajuk " Why Smartphones can be Dumbphones " 
2 . Tuliskan details mengenai anda di bawah post ini [ click ]

100 penyertaan dengan yang paling kreatif akan dijemput ke Digi Break Free Party Event .

Jadi , apa tunggu lagi . Lakukan nya sekarang juga ! 





**********


Jadi anda sudah membaca dan sedikit sebanyak mengetahui tentang acara yang akan diadakan , jadi sekarang mari sini saya ceritakan dan buktikan pada anda " Why Smartphones can be Dumbphones " atau dalam Bahasa Melayu nya " Bagaimana Telefon Pintar anda Boleh Menjadi Telefon Biasa " . Ayat tapis sikit , hahahak . 


Biasala , sekarang kalau kita tengok remaja pun dah mula menggunakan Smartphone seperti Blackberry contohnya . Memang sekarang ni , Smartphone semakin mendapat permintaan tinggi dan semakin melekat di hati kita semua . 


Kerana apa , ianya dapat memudahkan kehidupan seharian dan yang paling mengembirakan apabila memiliki Smartphone anda mudah untuk melayari internet di mana sahaja tanpa batasan . Tetapi ada juga di kalangan kita yang tidak memanfaatkan kemudahan yang diberi . Contohnya , 

- Hanya menggunakan smartphone mereka untuk telefon dan menghantar SMS sahaja , hahahaak . This is not Smartphone la sayang , this case we will call it Dumbphone , hahahahak . 


Alasan mereka yang sering kita dengar ialah " MAHAL LAH !! " , " RUGI LAH NANTI ! " . Lol , dah tahu tu , kenapa kau beli smartphone , hahahahak . Tetapi tidak mengapa , hari ini saya akan menyelesaikan masalah anda semua , hahahahak .


Tadaa !!! 



Ini dia  , pelan terbaru dari  Digi iaitu DG SMART PLAN


Hanya Rm 68 untuk melayari internet tanpa had di mana jua anada berada .
Tanpa penggunaan panggilan minimum dan rebate sehingga 100 % .




Senang cerita  , DG Smart Plan adalah plan yang paling hebat untuk smartphone anda . Jadi apa tunggu lagi layari http://www.digi.com.my/internet/smartplan/index.html untuk maklumat lanjut . 



20 comments:

Cik Norfa said...

perghh..beriye betul ko buat entry ni kan aus..leh copy paste tak..? hahaha...

aku rasa ko memang creative..mesti ko terpilih.. hehhe

Mummy Jelly said...

aus...aus..ko nak pakai custom apa??
pakai baju baby la..cute cikit.... muahaha.....
leh mummy pakai baju ngandung lak..jimat kos...hehehe

Sumijelly.com

Enchaoz said...

uiiikks.. tak pahammm...

~ ReD ~ said...

aku nak pakai macam yg 2nd pic tu. MERAH.aku suka:D muehehe.

JAI said...

Perghh..menarik nie..nak buat entrylah pulak..gud luck bro

pawaka19 said...

aku suka blackberry tu..klau pkai plan digi..500++ jer..macam tak percaya

deqyalalink said...

aku suke pakai nokia baling hanjeng... agaggaga..eh eh blackberry kan, aku x suke sgt sbb aku tringat iklan mya karin..pulangkannn..pulangkan..mistery doww

cik bunbun said...

aus.
menang nanti bawak lari aku.


HAHA


oke hari ni takde mud T_______T

BeaN MorENo said...

fulamak!!!gemapk seyh

CikLilyPutih said...

aus,
nak buat gak lah. manelah tau boleh pakai baju nenek kebayan kan kahkahkahakhak

::cdot the dot:: said...

klu ko pegi, sila la singgah umah aku, sipi2 lg tuh..nak check in pun aku rela...

cengkerangcipot said...

aku dtg pkai bju pengakap bole x??
hahaha

enyheartsdiamond said...

aus nk berpakaian mcm mn? ;p

|| nemo mimosh || said...

nak juge..tapi tade idea nak menulis ni..omaigod!

Kancilbiru said...

menarik event ni...hadiah pun menarik..

Matjoe said...

gud luck aus

Hasrol Nizam said...

kalau setakat guna untuk call ngn sms, 3310 pun boleh...hehe
nice2

Q said...

kalau aku pergi aku nak jadi mojo jojo lah. hahaha. tak pernah aku terfikir. tergelak terus aku bila nampak kau tulis mojo jojo.

sop said...

jom pergi.. aku jd joker, ok tak?
huhuu
tah2 ramai jd joker nanti

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik

Anda Mungkin Meminati Juga