Wednesday, February 3, 2010

bila MAXIS naik belang , aku lompat macam BELALANG !

sedikit update yang entah apa punya update , tak kisah la . janji aku update . 

petang tadi aku telah memutuskan pertalian silaturrahim aku bersama maxis broadband yang mana cuma dapat supply kelajuan untuk aku berinternet selaju 30 kbps sahaja maka dengan itu sukar untuk aku berimaginasi bersama redtube dan mengganggu waktu aku bersenggama. walaupun dijanjikan dengan janji - janji manis bahawa aku akan diberi kelajuan sebanyak 7.2 Mbps tetapi itu hanyalah dongeng belaka . ahahahaha .


kau tengok lah , walaupun customer yang ada petang tu boleh dikira dengan jari kaki kerana tangan aku sibuk untuk ambil gambar ini tetapi diorang telah membuat aku menunggu selama 1 jam 2 minit kerana 4 orang staff diperlukan untuk melayan seorang mak cik customer ini . 


ceh , macam pergi klinik kerajaan lak . no makcik ni 3269 . aku 3270 . 

pandangan aku :


mungkin diorang ingin menunjukkan bahawa sikap penyayang diorang kepada warga yang lebih berumur dengan menghantar staff yang ramai untuk mengipas mak cik tersebut .

mungkin mak cik tersebut mengenali salah seorang daripada mereka dan berminat untuk memilih mereka sebagai menantu tersayang dan acara suaikenal bermula.

kemungkinan juga mak cik tersebut mempunyai kisah menarik tentang pengalaman beliau membayar bil telifon menggunakan wang dinar emas .


pandangan positif :

diorang penat untuk buka kaunter banyak - banyak . aku dengan seorang lagi customer tak kisah walaupun kami berpakat mahu hantam sama itu staff . 

setelah sedikit cucukan ugutan ketidak puas hatian aku dan abg belakang aku . diorang baru terkelam kabut membuka kaunter yang lain .

oh sayang ku maxis , kau boleh menjadi lebih profesional . hal yang sebegini pun perlukah untuk aku menunggu sehingga 1 jam untuk satu nombor sedangkan customer yang ada cuma SEORANG .


jumlah kerugian setelah dikira kembali :

BIL BULANAN : RM 110
BIL PEMOTONGAN : RM 200
BIL GANTIRUGI : RM 70

BIL BUANG MASA : 62 MINIT SAHAJA .

TOTAL : RM 380 , 62 MINIT TUNAI .


p/s : kau orang bila lagi nak POTONG ! ahahaha . 

21 comments:

maisyara Pot! Pot! said...

pkai wireless jelaaa.. mcm pelesit uhhh! hehehe.. ^^

* cube ko jadi tua sikit daripada makcik tu.. kompem ko org ptama dye layan dulu.. ngeee^^

BeaN MorENo said...

pkai je POTONG...jgn pkai creamyx

Faarihin said...

saya tetap setia pada streamyx.. hahaha.. =P

ARC™ said...

ala aus gne ar wimax weh...maxis mmg cmtu...cm cibai hahahha

deusXmachina® said...

berukband tak kire celcom ke maxis ke memang hampeh
aku pun nak bertukar ke streamyx ni
tunggu la!!!!
erk888

Matjoe said...

landline lg stable. unlimited lak tu

Badak Comel said...

yalorh, landline lagi stable, cume lembap sikit..
ekeke..
biase la monopoli la katekan..

Aus said...

@ mai

ahaha..
xmau la..aku muda lagi..haha

@ bean

aku masuk steramyx kot..haha

@ farihin

yupp !! samela


@ ARC

xmau2..mahal ! haha


@ deus

aku sudah ! ahahaha


@ matjoe

amende tu ??


@ badak comel

camne tu wei ??

fatynlicious said...

i memang nak potong mxs bb neh tapi tunggu sampai cukop setahun dulu baru la takyah kena bayaq penalti rm200 hikhik.

eh, bil ganti rugi sampai rm70 tu untuk apa?

ARC™ said...

weh kalu potong rm49 je wey mura gle berbanding maxis ngan celcom berukband

miss lolly a.k.a luvfareda said...

bongek betul perkiraan tu AHAHAHAHAHHA

touyakaruma said...

ko pakai streamyx jerlaaa , paling laju

Nazatul shima said...

streamyx bez!:) ko da potong ey?tak sakit kew?hahaa..

Aus said...

@ faty

ahaha..tu la..
i sggp bayar rm 200..
yg tu sbb penutup die hilang casing hilang sme..
haha..


@ ARC

yeke..yg wiggy tu ek ??


@ lolly

ahaha..itu namenye statistic..hahak..


@ touya

ahaha..da pakai da..
keke..baru je..layan saje..


@ nazatul

ahaha..potong ape lak sakit2 ni..
haha..

" I like thinking BIG. If you're going to be thinking anything, you might as well think BIG " said...

Go for Wimax!! yeahh i used it.. rm 99 only for 1.2Mb... greatttt~

bettYone said...

mesti POTONG! ngeh3x~

syaira said...

boikot maxis broadband,,nehehe

Aus said...

@ mr big

ahaha..xpe2..aku da gune yg lain..kekeke..


@ yone..

aku da potong..
hatta yg wajib mahupun sunat..hahak..


@ syaira

ahaha..ade geng nampak..haha

atreyu strange said...

Sudah potong Maxis Postpaid DAN Broadband. Sangat heart ache dengan Maxshit ni.

When everything is good, then everything IS good. When something goes wrong, to HELL they want to assist! BS.

Heh. Emo btol aku blogwalking arini.

Aus said...

@ atreyu

aii..aku no komen..haha..saba2..
sbg pengguna maxis aku paham..ahaha..

mini_ace said...

haaa..tatau apa masalah broadband. janji macam2 tp salu gila prob.hehehe..

Anda Mungkin Meminati Juga