Monday, February 15, 2010

LAKI - BINI | ADA COUPLE KATA SINGLE .



selamat pagi . bila bangun pagi perkara pertama bukanlah menulis entri ataupun menarik selimut kembali tetapi menggosok gigi . Kalau boleh , lepas gosok gigi segera siap dan keluar bersenam , ikat kasut ketat - ketat , hirup banyak - banyak udara pagi . bawak satu family , jiran dan anak bini . Jangan malu - malu , jangan segan . Terus memulakan langkah ke hadapan sebab aku tak pernah melihat lagi orang berjogging ke belakang . 


Isu pagi ni , ada couple kata single aku tujukan khas buat kaum hawa kerana baru sebentar tadi aku bersembang dengan mak cik hawa tentang kisah anak nya yang kahwin muda . hahahahak . Oh , biasa kalau lelaki jika ditanya 

gadis muda jelita : u single ke ?

jejaka kacak jelita : hahahaha ( gelak ) , asal u tanya ? 

gadis muda jelita : ala , saja tanya .

jejaka kacak jelita : hahahaha ( gelak lagi ) , ala . u tu tanya orang , habis u ? hahaha 


kesimpulan , dua - dua terus duduk kat kedai makan , order air , borak panjang berkenal - kenalan . last skali , tukar no hp . Itu memang aktiviti paling wajib ok . hahahaha .


jadi disini , abang aus akan ajar cara - cara mengesan sekiranya benda ini terjadi kepada anda . tidak kisah la , laki , perempuan , suami atau isteri tapi pondan tidak dikira pada hari ini . hahahahak .



1 . Create satu akaun FB baru . Guna email baru , nama baru . Ala sonang cito , ekau create la satu identiti baru .


2 . Dah siap semua tu , haa , apa lagi kenakan la mangsa sendiri . hahahahak . Tengok dia layan caner , cara miang ke bersahaja . Tak kisah la laki ke perempuan . Kalau dah gatal , gatal jugak akhirnya .


3 . Ni mungkin khas untuk wanita yang bersuami . hahahaha , jangan lupa check meter kereta suami , kalau pagi before pergi kerja meter 130 830 , balik kerja check balik berapa jadinya . kalau setakat kerja gombak - bangsar baru 20km . Tapi kalau suami kata pergi kerja tapi meter kereta tiba - tiba jadi 140 200 . Baik anda siap - siap tanya dengan tangan sebelah cekak di pinggang sambil tangan sebelah lagimemegang kertas mencatit bacaan meter .




hahahahak , eny sekadar suka - suka sahaja , silap . Entri sekadar suka - suka sahaja . Selamat mencuba .


p/s : kepada bean moreno , jangan sampai orang rumah kau baca entri aku ni . hahahak .


click to comment this entry

23 comments:

maisyara Pot! Pot! said...

kayu balak aq skema. so, taleh nk check dia cam gitu.. ade tips cm ne nak kasi die ganas tk? HOHOHO!

*aq dh dpt buat bende ala tu.. hohoho! ku gembira!

kak ina kl said...

salam aus...hemmm..cara kamu masak tu macam nak buat telur dadar ajer.tak aper..janji mencuber...
masak kuehtiaw yang penting mesti ada kucai dan taugeh dan paling best letak kerang bebanyak..
hemmm bahaya ajaran sesat kamu ni..

Kancilbiru said...

owh..aku pasti praktikkan panduan membaca meter tu...hahahhaahahaah

Baby HeL said...

eee sejak bila abg aus jadi doktor cinta neh....lalalalallalalala~~

BeaN MorENo said...

ko betul2 salah tulis ke atau ko sengaja tulis nama eny.hak2...

Matjoe said...

ni entry susulan selepas entry C.I.P.A.P

oleh dr aus

~ ReD ~ said...

dah penat dh nak guna cara no 1 tu. biasanya idea nak menipu dtg on da spot bila rasa2 nak kenakan org.. ngeh3.

kalau plan nanti panjang plak ceritanya. so, saya prefer kenakan on da spot.. hehe

ween said...

HAHA. Dr. Aus kembali lg :)

milimilo said...

kalau single kata ada couple mcmane pulak?hoho

enyheartsdiamond said...

Entry n Eny...
hahahaha..boleh pulak :D

Thx 4 da tips Aus..
akan dipraktikkan nanti.. :D

zella said...

paling xsuka bila jmp lelaki yg dh ade bini boleh plak kata dia single lg...

Tekkaus said...

Ini ajar macam mana nak tangkap yang berlaku curang? :p

hans said...

rajin tul saper buat fb banyak2 nih

Sendra said...

uishhh..biar betul..siap nak buat akaun fb baru,siap nak cek meter kereta segala..mak aihh..kalau dapat wife camtu,betul2 miss pride and prejudice beb!!

deus X machina said...

aku masih single
ini fakta benar!!!!!!!!!
erk888

Aus said...

@ mai

bagi ganas , ceh .syukurla die camtu . hahahak .


@ kak ina

hahaha , ala , masak saje2 jela..hahahak .


@ kancilbiru a.k.a nizaa

hahahak , jgn saalhkan aku kalau ada ape2..haha .


@ hel

ala , saja suka2..hahahak .


@ bean .

hahahak , mmg salah tulis la . haha .


@ matjoe..

hahahak . entri tu bahaye woo . haha.


@ red

hahaha , nakal gak kau ni . hahahak.


@ ween

alala , aku lak .kau lame hilang aween .


@ milimilo

hahahak . tu jenis xde hati . hahahak .


@ zella

haha , tapi aku xkawen lagi . hahaha .


@ eny

hahahak . jgn marah .


@ tekkaus

hahaha . mane2 kau suka pun boleh . hahaha .


@ hans

hahaha , kau la kot . hahahak .


@ sendra

hahahak , in case je kalau jadi . hahahak.


@ deus .

hahahak . nnt aku bgtaw satu dunia . hahaha .

fatynlicious said...

huyooooooh!
bagus ni. tips berguna untuk masa hadapan

fatynlicious said...

huyooooooh!
bagus ni. tips berguna untuk masa hadapan

Chaoi said...

boleh caya ker tips ni bro...hahaha

atreyu strange said...

wahh. tips terakhir paling menarik! hehehe. siap la boipren aku pasni!

sumijelly said...

ah ..ko berani wat entry mcm tu kat bean..tau dek bini dia..mengamuk ko..
ko la dalang dlm ini cerita..hahaha

perbualan tu ko yg punya ker?? hahaha

http://sumijelly.com

bellar0ssa said...

haha.kisah kau tu kan.hmm nampak sangat dua2 taknak nagku.berdalih,xjawab soklan.tu kisah kau ek aus..lalala.

Wan Perlis said...

aku x perlu risau sebab aku xda awek

Anda Mungkin Meminati Juga