Tuesday, February 23, 2010

Kerana Kak Sumi , Gunung Sanggup Ku Daki



Isnin telah tiba , maka termaktub la bahawa lecturer aku telah bermula . Segala mak nenek eksperimen perlu disiapkan . Itu belum lagi termasuk menahan bebelan lecturer - lecturer kerana kerja yang belum siap mengikut masa . Tapi aku tidak gusar kerana segala taktik rayuan gombal telah aku lakukan . Hahahahak . 







Owh ya , semalam kak sumi telah melakukan operasi skodeng nya pada blogger picisan tanpa header ini sambil menyeru - nyeru nama ku . Tapi aku yakin beliau tidak menggunakan minyak dagu . Hahahahak . Katanya , list karangan aku menggelebeh sampai mengena lantai rumahnya . Tapi aku cuma display dua entry saje per page . OK fine , aku merajuk seketika . Hahahahak . 

Kerana sayangnya dan cintanya aku pada kak sumi biarpun beliau telah bersuami maka aku telah berusaha melakukan sedikit anjakan paradigma supaya hati kak sumi dan para pengunjung lain terasa selesa berada di blog aku ini . Supaya kak sumi terasa ' kick ' nya blog aku ni seperti ' kick ' nya makan budu di perantauan . Hahahahak .

Nah , ini hadianya .



La ni kalau hang pa masuk saja blog aku , maka akan terpampang la button readmore ini di bawah entri , hahahahak . 


ok kak sumi , amacam ? sudah rasa senang hati ? hahahaha . Owh ya , tiba - tiba aku terasa seperti disayangi . Mungkin di kalangan blogger - blogger aku antara yang termuda . Hahahahak . 

Jadi , secara rasminya aku melantik kak sumi menjadi mummy aku , uncle eyriqaaz menjadi daddy aku , mel moreno ( bean moreno + melromeo ) menjadi abang aku , kak lily sebagai kakak aku , Jard pencari jodoh dan mai adik sedara aku . Hahahahak .

Yang lain - lain aku simpan dulu sebab korang comel sangat nanti aku nak ngorat . hahahahak 

sekian .

28 comments:

enyheartsdiamond said...

kehadapan kekandaku aus..

bukan dinda tak nak ajak kanda tengok my name is khan..dinda risau kanda perasan kanda itu shah rukh khan sahaja..

tak apa..nanti kita tengok filem romantik yang lain seperti niyang rapik ke..sangat romantik kan kanda kan? :D

xoxo
dinda

enyheartsdiamond said...

kehadapan kekandaku aus..

bukan dinda tak nak ajak kanda tengok my name is khan..dinda risau kanda perasan kanda itu shah rukh khan sahaja..

tak apa..nanti kita tengok filem romantik yang lain seperti niyang rapik ke..sangat romantik kan kanda kan? :D

xoxo
dinda

maisyara Pot! Pot! said...

di manakah adinda kamu, abg sedara ku AUS!!!! agagagaga...


blog ko nmpk kemas.. tiba2 aq jeles sesaat jap. hitam nmpk kemas. rupa mu tetiba nmpk mcm ShahRukhKhan! hehe.. aku nk vomit kt blog ni sbb puji ko.. xD

FaTiN said...

oh aus,

blog mu sudah makin perfect. ada read more lagi. ku terliur melihatnya !!

(^_=)

cik eykameow :) said...

takkan blog personal cm aku nk letak read more kan? utk kau ok lah.. :P

bellar0ssa said...

adekah aku tergolong di kalangan si comel2 itu.hahaha.

Jard The Great said...

ahahaha... cisss.. jadi pencarik jodoh lak.. ahahahhaa

zella said...

wah! semakin cantik blog...

sumijelly said...

ha...bila baru la Hensem sehensem Danial...eh silap..tu nama anak kak sumi.. sehensem Aus yg manis...

Bila tgk panjang entry..baru semangat nak masuk baca dn komen..muahahaha...

Oh Aus..tetiba terasa terharu...ches..aku pangkat mak pada ko... anak aku baru 6 tahun jer tau..jauh beza ngan ko yg sweet 18 tu yek..hahahaha.... x perla.. dpt gak anak angkat kat alam maya nie...muahahaha...

nanti mummy banjer sumijelly yek..miahahaha (eh..tergelak cam mel lak..hahaha)


http://sumijelly.com

Frazi A said...

wow!aweqs2 di atas!

Matjoe said...

wa nk jadi penasihat kewangan lu. xde duit xleh kawen ooo

BeaN MorENo said...

hak2...kalau macam ni pun dah kene puji...xyah la buat header...hak2

CikLilyPutih said...

sesape yg nk ngurat Aus, sila lalu depan aku dulu ek! eh tetiba perasan plak kan.. maklumlah dah naik pangkat jadi kakak Aus kan.. ingat tu!

ejaa said...

owh.
sampai hati kau aus.
aku tak ada pangkat langsung di hati mu.

SOB SOB SOB (HAHA sila geli²)

~ ReD ~ said...

Jard si pencari jodoh???ahaa...jarddd!! tolong carikan jodoh untuk kite...:D

sWeEtDaRLinG said...

huhuk... kalau orang lain buh readmore tu, dah lama hakak tak klik, tapi aus punya pasaii, hakak klik jugaaak...

takmo letak readmore tu, serabaii laa... tak shuker tak shuker..!

Eyriqazz said...

aku muda lagi..JAI sesuai jadi daddy ko...hik3..

F I T said...

owh dah berwajah baru..haha simple je layout kau..memang kemas a :)

Natasha said...

nak buang stokin busuk akt cni ler...hahahhaha

helena's said...

kau suka cakap kau muda..abis aku apa?tua?ehh tak mungkin lah

sebab aku comel,

ehh ape mengarut nih.

comel betullah!







haha!

deus X machina said...

ahaa
terbaik la layout baru ko aus.....
i likeeeeeeeeeeeee


aku bukan g honeymoon
aku g honeystarzzz
erk888

Fathiha Zainal said...

Owh.. Kak sumi tu jd mummy kamu yea.. Urmm.. Kalo kak sumi tu my kakak angkat, adik aus anak angkat kak sumi ni jd my anak sedara angkat la. Eheh..

BTW, comel la nama blog neh. ;)

DaHLia said...

hoh aus ke paling muda??

sis pernah jumpa blogger umur 12tahun kut... xingat laa plak...biasalaaa kes blog2walking jer kan..tp dia ada abang2 yang hensem...miahahaa...

erm nak kena wat bancian umur ni..kes kes... :)

Aus said...

@ eny

hahahaha..yelah dinda ku..kekeke..


@ mai

kau adik sedare plg kerek..hahahak..


@ fatin

hahahaha ,kau bermadah gak..hahahak..

@ cik eyka

ala , boleh je . lagi senang lol .


@ bella

hahaha..kalau aku x sebut..tergolong la tu..hahahak..


@ jard

ala , kau mcm pakar saje..hahaaha.


@ zella

cantik mcm zella . hahahaha


@ mummy sumi

hahahaha , tgk . syg pade mummy. sanngup buat ape saje..hahahak.


@ Frazi

kau berkenan yg mane ? hahahak.

@ Matjoe

hahaha , secare automatik kau dilantik.hahaha.


@ bean..

alamak , bhye ni . hahahak.


@ kak lily

hahahak , abes sme kena intervew. hahahak..


@ cik eja

alalala , adela..kau x bace ke ? hhahahak..


@ red

hahahaha , cepat g pjuk jard . hahaha


@ kak emy .

alalala , tlg la klik gak..hahahak .

@ eyriqazz

hahahak , btul2 . uncle muda lagi .
hahaha


@ FIT

hahaha , simple mcm harem . hahaha


@ KAK TASHA

cet , kejam gile . hahaha


@ cik hel

yela..hahaha , kau mmg comel berambut pnjg .


@ deus

hahahaha , honetstarz..jauh woo..
hahahak..


@ fatiha

hahahak , jom2..satukan semua skali..hahaha


@ dahlia

lol , mmgla. ni kalau blogfer yg aku penah jumpa la . hahahak..

vidadarisakura said...

eh ter-tekan read more. ;p

Aus said...

@ vidadarisakura

hahaha..spe suh tekan..
kena la bace..
hahaha

|| nemo mimosh || said...

malas nak tekan read more tu..hihi..tapi tekan jugak..adush~

Aus said...

@ nemo

thanks !! hahaha

Anda Mungkin Meminati Juga