Saturday, February 20, 2010

Hati Anda | Cinta Dulu Dan Cinta Semasa

selamat datang lagi ke blog picisan . Hari ni berbicara topik cinta . Hahahaha , mari berbunga seketika . Cinta dulu dan cinta semasa ( baca : cinta zaman sekarang ) memang berbeza sayang . Hahahak . Kalau bercinta memang bagai nak rak muda - mudi remaja sekarang . Tapi berbeza cinta zaman dahulu . 


Owh ya , kalau berperang , alatanya mungkin menggunakan pedang tapi anda mungkin tidak sedar cinta zaman dahulu juga memerlukan sedikit alatan untuk menghangatkan rasa cinta . Hahahahak .


SURAT

ini adalah alatan yang paling penting untuk bercinta . Masa zaman sekolah - sekolah , balik saja rehat tengok bawah meja , ada surat . wahh , ayat berbunga bagai purnama . Hahahaha . Tapi zaman sekarang , kalau rindu senang je , tulis - tulis sms , hantar . Takyah karang ayat bunga - bunga pun takpe , cukup sekadar " miss u " .


BOTOL

alatan kedua terpenting , botol . Hahahaha . Dulu - dulu mana berani nak ajak kekasih keluar , wayang pun takde , setakat nak jumpa depan rumah boleh la , itupun tak berani panggil direct kena ketok - ketok botol . Hahahahaha . Untung kalau kekasih nya keluar , kalau bapaknya keluar , makan penampar la jawabnya . Hahahahak .


Tapi anda lupa , kalau bercinta dulu banyak alat yang kita guna , tapi zaman sekarang cuma satu sahaja alat yang diguna . 


HANDPHONE

hahahaha , biasala muda remaja , apa lagi .Tak habis - habis dengan video 3gp . Tak percaya , kau orang boleh cuba seacrh sendiri . Hahahahak .


moral : bercinta tak semesti nya bahagia , adakala kita terseksa . Tapi jika ikhlas dalam memandu cinta nescaya kebahagian akan menyusul tiba . Hahaha .


sekian .

22 comments:

Sendra said...

aku tak percaya cinta sebelum kawin.couple sebelum kawin mempunya peratusan 90% suka2 je.

Kancilbiru said...

aku selalu memandu cinta aku dengan kancilbiru..rasa mcm aku pulak yg jantan..huhuhu

BeaN MorENo said...

uiks ni apahal ni???eny tak terima cinta ko ke aus...hak2...

Kancilbiru said...

nak cakap, aku dah bleh login GB...lalalala...

hans said...

aus jiwanggggggggggggg

FaTiN said...

aku tersilap masuk blog ke ni?

hakhakhak

maisyara Pot! Pot! said...

nape sejak keblakangan ni kau jiwang? pehhh! cinta2 lak eh.. hahaha..

jom jd mcm owg dulu2.. cinta tk yah pggl sayang2. kau aku dh cukup.. tak pun kanda dinda.. wahahahahaha

*pehh! dlm wall ko pnh dgn ayat jiwang kanda dinda.. bgus2.. :P

sWeEtDaRLinG said...

port surat kat atas atap pondok telifon, sebelum naik bas nak gi sekolah, amik surat dulu.

balik sekolah, letak plak surat balasan... allalalala

ntah mana dah mamat tu sekarang

fatynlicious said...

aik aus, macam patah hati dalam percintaan sehingga terhasilnya entri ni ja?? kekekee

sori yah! i ter-elmo sikit

ween said...

HAHA. entry kau tiba2 buat aku rindu cinta hati. ok, nak gi tulis surat sekarang.

Nazatul shima said...

aus ape kaitan ikhlas memandu ngan cinta?pelik tuh..hehe..

Aus said...

@ sendra

wow , falsafah kau . hahaha .


@ nizaa

hahaaha , ikot kau la . Kancilhijau pun xpe..hahaha .


@ bean

hahahak , mane ada..saje je . hahahak .


@ hans

hg jeles na ! hahahak..


@ fatin

hahahak..perli ke ? hahaha


@ mai

hahahak , aku gurau2 jela..pggl kau aku ganas sgt lol . hahaha


@ kak sweet

ahahaha , kantoi penah buat. hahahaha .


@ faty

lol , mane ade . i ketawe je..hahahak..


@ ween

hahaha , kau pegila..hahaha..


@ shima

hahahak..mknenye kau ikhlas la..hahaha.

Kyuubi_85 said...

cinta oh cinta..

Cinta itu ketawa dan air mata

Jard The Great said...

waaa.. zaman da berubah. ehehe

bettYone said...

cinta..cinta..cinta..
ada suka..ada duka..

Eyriqazz said...

Aus :Jiwang juga aus ni.fragile namun romantik orangnya...hik3..header bila nak siap tu aus?

morriss said...

aku sempat lalui zaman guna surat2 ni.. hahaa.. sweet je

enyheartsdiamond said...

maaf kanda..dinda terlambat..tp zaman sekarang utus2 surat melalui blog..mcm dinda dan kanda..hahahahaha :D

Aus said...

@ jard

hahaha , kau nk kahwin dah ke ?

@ yone

macam dah biasa je . hahaha .

@ ABANG GTO

em , ni adela point tu nanti . Hahahak . Header mmg xde kot . Tak reti . hahaha .


@ morris

hoho , sweet tu . hahaha


@ dinda

hahahaha , aah , senang sket...ahaahhak .

aurikelsan said...

zmn degree dulu aku berchenta pakai poskad & balas2 emel je huhuhu

Aus said...

@suria.

hahaha...yeke.walah..hehehe

Baby HeL said...

eyuwwwww....ko sedang dilamun cinta ke aus

Anda Mungkin Meminati Juga