Saturday, February 13, 2010

SESI SUDIP | ENTRI MASAKAN SEMULAJADI LELAKI


ok , macam biasa . Aku tak dapat tidur lagi jadi aku create satu entri . Aku ada moto , timah nama diberi , tak percaya kau boleh tengok dekat sini . Enjin berkapasiti 125 sisi dan rim enkei berkualiti tinggi . Tapi semalam racing sama LC aku kalah lagi , tak taw la dia punya enjin berapa sisi boleh pegi . 




Tapi bukan itu aku nak story dalam entri hari ini . Hari tu , tiba -tiba duduk rumah sorang - sorang aku rasa lapar , nak keluar malas . Sebagai menghargai kewujudan dapur sendiri aku cuba untuk masak dengan gaya tersendiri . ahahahak .Sebenarnya , bukan kak ina KL je yang boleh masak sedap hari - hari . Eh , aku pun boleh la , takat masak ibarat orang kata sudip celah gigi pun boleh jadi . hahahahak . Jadi menu aku hari ni , kueh teaw goreng perisa asli hasil seni chef aus sendiri . hahahahak .


CARA - CARA 






















amacam , kau orang tak percaya lagi . seriously , aku jamin sekali cuba pasti nak lagi . 



TAPI HAKIKAT SEBENARNYA


.RASA DIA TAWAR NAK MATI.
.BAU HANYIR TAHAP LANGSI.
.LAST- LAST TONG SAMPAH JUGAK INI RESEPI PERGI.

HAHAHAHA 








kah kah kah . aku tergelak sendiri sambil sudip tersepit di jari . ahahahak .





MORAL :  kepada para - para gadis . sila belajar masak untuk jadi bini mithali nanti . hahahahak .

38 comments:

ღnurull.mrs21ღ said...

singgah sini.. whoott.. sy pon x penah bt entri masak memasak lagi..

master teddy said...

seb bek aku x ikot resepi ko.kalu x rugi kueh teow aku..

Kancilbiru said...

hahaha...aku baru nak mencuba resipi ni. hairan aku tak penah masak koeyteow letak ikan bilis...kot2 resipi baru...so kesudahan makan apa? makan ati jer la....hehe

maisyara Pot! Pot! said...

ni ar kuew teaw yg ko gtaw tu kn? peeehhh! ade mnyelera kn..

aku: mamak, kuew teaw goreng satu! teh ais satu!

kau: siap! ^^

*wei! jgn marah.. heheh..

Jard The Great said...

aussss... ku sgt terasa tang MORAL ko tu... seyes terasa.... =p

psst.... entri2 ko makin mantap laaa...

deus X machina said...

aku taw masak megi jek
erk888

BeaN MorENo said...

hak2...nnt kite belajar memasak ngan kak ina yek...

Matjoe said...

miahahaah, watermark gambar tu chef aus yg aku tak tahan tu.

tgk gaya masuk ikan bilis dalam kotiaw to pon wa dah pelik.

kotiaw masyuk dgn kerang n daging. make sure ada kucai.

hmm ada hati nak lawan kak ina konon. Bean, mari kita ganyang budak sudip ni

enyheartsdiamond said...

aus..bg terer masak dulu..nanti eny nak blaja dr chef aus :D

*nanti kita karok2 nk? :D

fatynlicious said...

wahaha, takpa aus.
belajaq dari pengelamana
pasni bubuh garam lebih sikit
bubuh cabai giling
dan jangan lupa basuh dulu!

Qismina said...

gmbar awl2 cantik gler.. hampir buat meleh air liur... tetapi hakikatnya.. uwekk... mmbazir tul laa.. huhuu.. lain kali pi pesan kt kdai jer.. sodap pun sodappp...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.gambar dah cantik
.weyh, ko lupekan je la jd chef
.baek ko g cari bini
.x pun mkn mekdi tiap2 ari ;p

Aus said...

@ nurul..

ahahaha..ini masak2 maijn bedal je..kekeke.


@ teddy..

ahahahak...taw pun..kekekeke..


@ kancilbiru

ahahaha..yeke..mane aku taw..aku letak je ikan bilis..ahahahha...bedal .


@ mai...

ahahaha..dah dua hari batu post..kekeke...oi , ade muke mamak ke aku..hahahah..



@ jard

ahahaha..kan da menusuk..kekeke..tq jard..ahahahha.


@ deus


ahahaha..megi mmgla..aku pun hmpir jadi master..hahak...



@ bean..

ahahaha...kak ina master gile...kekekeke..


@ matjoe

ahaha , kau x pecaye ke . hahaha . aku bakal chef..hahaha . jgn ganyang aku..hahah


@ eny

ahahah , ok je..kekeke..hey , mau karok kat ne..quensbay ke..ahahaha .

@ faty

ceh..i lpe bubuh garam la..baru ingat . hahaha .


@ qismina

hahaha , saje nk cube bakat sendiri..hoho..


@ fateha

hoho..sape nak jadi biny ??

eny ? ahaha .

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.ulat bulu dah naek daunnnnnnnnnn ;p

Aus said...

@ fateha


ahahaha . asal lak ni ?? mane ulat berbulu ? hahaha .

Amir said...

lelaki pun boleh masak lagi sedap dari perempuan.. :-)

helena's said...

aus~sangat kelakar kau tahu??hahahaha

mari aku ajar cara masak yang betull..perge ke kedai bg duet rm4 kata char kuew teow satu!hahaha

ehh!!tu bukan masak kan??

ok ok nt aku nak belajar maSAK..sebab aku pon nak kawen jugak..hahahah

ape aku merepek nih??


tp entry nih kelaka la aus poyo........pulak!hahaahah

shazlea shayla @ maria said...

salah step tuh..ahax..sy selalu tgk ayah sy masak kuey teow, die latak kicap n sos tuh last skali..bru sedap..org laki punye mskn lagi sdp tawwww..tu sbb sy malash msk..ahax2 *ikhlas btul pengakuan* =P

Azrul Hisham said...

hoho...lelaki kena terer masak gak... nanti kalau dah kawin, bini tengah sakit, kena tolong masak gak apa yg patut :)

lieya orange M.I. said...

...kahkahKAH...padanmuka tak jadi...dah dapat cari bini, bgtau...=D

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

boleh post cara buat ice blended ?

hans said...

fuh
chef aus dah skrg
hahahaha

::aien:: said...

hohoho. stuju!




tp, smpai skang sy sndiri ta pndai lg. hehe;)

maisyara Pot! Pot! said...

muke mamak? tkder lerr.. ko muke hero hindustan! hahaha..

Admin said...

haha..

lain kali tuntut ilmu dlu baru masak..

kang xpasal2 ja masuk dlm tong sampah tu..

P/s : aku pndai masak tomyam..nnt aku buat entry "chef lunaih masak tomyam"

kah2..

Macam Macam Ada

~ ReD ~ said...

hahahah...lawak weeiii...comel gila masak..:D memang sah kena cari bini cepat2! :D

Aus said...

@ amir

betul ape..ahaha..chef wan buktinya . hahaha .

@ cik hel

ahahaha..tu care kau..aku saje nk testing la...xsedar diri xatw msk..hahaha..


@ maria

ahahaha..yeke..cet..kena belajar ngn ayah kau camni..hahaha.


@ azrul

ahahaha..bagus kau ..ingat bini..


@ lieya

hahaha..kau gelak..kureng tol..hahaha..


@ hans

hahaha..chef temberang


@ aien

hahahk..sila belajar skrg gak !


@ mai

kekeke..hindustan..kacak la tu..



@ lunaih

hahahak..mls aku..beli je sonang pasni..


@red

calon xde lagi..hahaha

cik bunbun said...

bahahahaha!! gelak guling2 sampai masuk gaung. hakhakk! :P

Aus said...

@ bunbun

hahaha...kau jgn..nanti caner nk blogwalking lagi .
hahahaha .

mohdhairihassan said...

camni je la aus.
kite lupekan hal main masak2
kite lepak pekene shisha kt danau kota
pastu kau cerite la masalah "dalam hati ada taman k.."
aku paham sangat2..
chef kalau masak x jadi,
maknanya ade isu emosi la tu..
aku paham aus..
ikhlas aku nak tolong neh..
*sila baca dengan nada yang penuh bermakna*

Baby HeL said...

senang cter..kau pegi order char kuey teow dekat setapak sana...ramai awek dowh...lagi best!aummmm!

ween said...

HAHA. bikin malu bangnara je twinara neh! btw. pic2 yg kau amik semua cantik. da ada skill photography nampak? ;)

ok. aku nak pergi blaja masak sekarang.

FaTiN said...

aus, garamnye mana dong? patut la tawar. hikhik

dairy of sleeping gurl said...

ala br nak rekemen keje kat kedai mamat kat sebelah umah jiran mak cik kwn karib abang angkat kwn baik adik tiri sebelah bapak saudara kawan saya..ekekekke

bobo said...

gaya ade bro..td result xde..ape2 lu kire ok la bole masak..gua haram xpandai!

Aus said...

@ hairi

hahaha , aku biase je lepak danau . haha . kau area mane ??


@ hel

hahaha , ceh . kau mcm biase je .hahak .


@ aween .

hahaha , nara xde kaitan ngn aku . hahahak . tq ween !!


@ fatin

hahaha , tula . lpe nak letak . hahak .


@ sleeping gurl .

hahahak . kompem bakrap sekejap je aku buat . haha .


@ bobo


hahak . ala , same je..aku bedal je..haha .

Miss Ziela said...

hehe...nape la tong sampah jugak perginye~

ezzati said...

jard rekemen blog ni....

nampak sodap jeeeeee...baru seriyes nk try last2 x jd..hehe

Anda Mungkin Meminati Juga