Friday, April 30, 2010

Andai Esok Mereka Sudah Tiada

 

 Song - Hilang


Mari hayati dan cuba kita bayangkan , 



Andai kata esok orang yang anda sayangi  sudah tidak mampu melihat ,
Apa yang ingin anda buktikan pada nya malam ini ?


Andai kata esok orang yang anda sayangi tidak lagi mampu mendengar ,
Apa yang ingin anda ucapkan pada nya malam ini ?


Andai kata esok orang yang anda sayangi tidak lagi mampu bersuara ,
Apa yang ingin anda dengar darinya malam ini ?


Andai kata esok orang yang anda sayangi tidak lagi mampu berjalan , 
Ke mana tempat yang ingin anda bawanya ?


Andai kata esok orang yang anda sayangi sudah tidak bernyawa , 
Apakah yang ingin anda katakan pada nya malam ini ? 



Selagi mereka masih bernyawa , hargai nya setiap masa , ucapkan sayang pada keluarga , sahabat dan teman anda sebelum terlambat . Kerana apabila sudah terjadi sesuatu maka adalah mustahil untuk di putar kembali masa nya .  


Sekian .




Pesanan pendek dibawakan oleh Aus MeLankoLik .


16 comments:

Epul Azimi said...

aku nk tacing lebih2 karang lagu tak kuar2 ...ish3

Pipi Muncet said...

Manusia jarang hargai sesuatu.seterusnya bila terlepa baru teraba-raba.

BeaN MorENo said...

nak nangis tapi lagu buffering dah lama terus aku pause...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.sedih!

::cdot the dot:: said...

waaa..xmo la mcm ni...dah la ibu aku jauh...anak aku jauh....dah la nak dkt2 hari ibu ni..ko kejam!!

ElyaElmo said...

:(

Aus MeLankoLik said...

@Pipi Muncet


ayat kau lagi best . hahaha .

cik bunbun said...

aus... aku takot klo btul2 terjadi. tak sempat nak dgr dy kate yg dy sayang aku.


hahahahahaha! emoooo puloksT__T

cik bunbun said...

aus, aku dop buffer lagu ni dah smpai stgh lepastu tetibe terklik entry ko yang laen. hehhhh. angin betol. hukhukkk


kat mane nak donlot lagu ni? hakhak:D

|| nemo mimosh || said...

aus, ajar lah cam ne nak letak lagu kat post macam ni.. nak jugak wat entri jiwang2 macam ni.. ! =)


p/s: seolah2 aus yang main piano sambil tersenyum pandang kite sume.phheeewit! =p

Aus MeLankoLik said...

@cik EPAL

jumpe cik epal , hahahak

Aus MeLankoLik said...

@cik bunbun

kesian kau bunbun , xpe , entri tu tak rosak , hahahak

Aus MeLankoLik said...

@|| nemo mimosh ||


nnt aku ajar ler ok , hahahak .

aku tak reti main piano . hahahak

Eqah Zaque Billetdoux said...

sedih gua. hurm..
terasa sedikit jak masa kita gembira di dunia.

Mummy Jelly said...

Aus...jgn lupa mummy yek....huhuhu...
mummy selalu call aus.. sbb mummy windu...muahahaha


Sumijelly.com

Nurul Harun said...

lamanya nak tunggu lagu tu loading. hadoi.

Anda Mungkin Meminati Juga