Wednesday, April 7, 2010

Formspring | Bersedia Untuk ' Diraba '


Selamat datang . Entri kali ini mungkin agak pedas . Hahahak , sila sediakan air sejuk cepat - cepat takut nanti kau orang panas . Ok , sekarang kalau kau orang tengok banyak kan orang pakai formspring . Ok , aku memang kampung sebab tak tahu formspring itu apa . 


Ini bukan tutorial untuk buat formspring ke apa , cuma aku rasa jelak sedikit bila lihat orang buat entri marah - marah pasal ada soalan cepumas dekat formspring mereka . Ok , cuba tengok dulu gambar ni . 






Nampak tak anak panah tunjuk ' Ask Me Anything ' . Apa makna nya ? 

Dalam bahasa melayu ataupun bahasa ibunda nya adalah " Tanya saya apa sahaja " . Tengok , dekat situ dah ada tulis macam tu jadi biarkan la orang nak bertanya apa sahaja . Bila kau dah buat formspring ini , ibarat kau dah bersedia untuk dihujani pelbagai soalan - soalan seperti berada dalam sidang media . Bezanya , cuma kau belum keluar TV lagi . 


Kalau mereka ada bertanya soalan - soalan yang agak kurang hajar contohnya ,

Kau dara lagi ke ?? 

Hai , u janda ke ??

Tak pun , apasal kau gemuk sangat ? . Ya , aku faham memang boleh buat marah . Kita kena ingat , bukan semua manusia di muka bumi terdidik dengan baik . Itu hakikatnya . Jadi , sila bersedia .


Bagi aku , bila mereka yang buat formspring ni ibarat nya kau sudah bersedia untuk soalan - soalan dari segi positif ataupun begatif . Contohnya , kalau ada seorang wanita yang berbogel di khalayak ramai  , kebarangkalian dia untuk diraba adalah besar bukan , dan kalau dia diraba , adakah patut dia memarahi tangan - tangan mereka yang kurang adab itu . Mesti orang akan kata , dah kau bogel , siapa suruh . Buaya mana tak makan bangkai . Hahahahahak .


Ok , aku takde formspring atau pun kertas anjal , hahahak . Kalau dah ada formspring , selamat menggunakan nya . Think posotive . kalau agak - agak rasa benci dengan soalan itu , tak payah jawab . Hahahak .


Ok , fikir - fikir kan la dengan ayat " ASK ME ANYTHINGS " . Ok , satu ciuman .

Muaaaah , supaya kau orang tak marah . Hahahak .


Sekian .




37 comments:

cik aiLebiu said...

ahahha...setuju sangat! sendiri yg letak arahan tu sendiri tanggung gak ler... XD

Qiha Aziz said...

hahahahahaha.
sebab itu tak nak ada formspring. besides tak reti menggunakannya :p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Xsabau nak mencaci kat situ :P

Sendra said...

aku punya formspring,tak sudah2 orang tanya aku berapa umur aku..haha..bagitw dorang,birthday aku 12 oct 1989.

taqie said...

no comment sbb tkde formspring pun n tk reti nak way cne.. :P

Hasrol Nizam said...

berani suro berani tanggung..
ye r, soklan camtu macam sensitif skikit, tu g melenting..
tapi diam2 je r..tak yah jawab..hehe

aku pun xde lagi..tak tau nk buat ke tak..

::cdot the dot:: said...

tuh la tuh..dah dia yg sengal letak, ha menjawab la soklan lahanat...

nawal said...

aduh terasa..
mse dlu2 bru wat formspring, x pham sgt bende ni, sbb tu nk mengamuk x tentu psl

tpi, skrg da fham, da ta kesah makian atau solan pedas..
hehe.. :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.i pnh dpt soalan,
"can i fcuk u"

.haha

Mr.Z said...

meh sni bagi gua formspring ko, biar ak bagi soalan killer..haha

pawaka19 said...

aus ..add formspring aku http://www.formspring.me/Pawaka19

Epul Azimi said...

aus,ko takde fs ke?ko mmg ketinggalan...hakhakhak

|| nemo mimosh || said...

nasib baik aku tak pakai..kalau tak ntah ape soklan ko bgi..ececeh.. :)

Nazatul shima said...

hahaha...kat chat box pon ley ask anything gk pe aus..hehe..tak payah la spring2 ni..:P

Eqah Zaque Billetdoux said...

org yg antar soklan di formspring
hanya akan bertanya tentang sesuatu yg bukan diri kita.

~kui2, mati susah, hidup pun ssah,
tanya soklan ssah, jawab soklan pun ssah. apa leh wat. dah nasiblah katakan.

bellar0ssa said...

muahahaha.ala soklan pedas jawablah dengan cili api gak.haha.

cik bunbun said...

hahaha. aku tepis ciuman kau. hahahahahkk :D

err, aku tade formspring? sbb xmao kene tanye soklan pedas? haha

hBz said...

betul. urgh. mana form sring ko. aku nak spring2 sepam dua..

cik eykameow :) said...

haha. betul :) i pun kampung gak. tp law u nk tye i pape formspring je kt name "eykameow" HAHA

Afzainizam said...

Salam dari kami sebuah ikatan persahabatan
Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

zella y said...

ooo...patut la tgk byk blog ade form spring ni...

uish3...ape main cium2 ni aus...
hehehhe

kak ina kl said...

salam auss..semalam tak join ek..tak bestlah

~ ReD ~ said...

sapa suh OPEN kalau x mau kena bahan? hehe

NichKhun said...

hahahahaa betol2.. klu soalan biadap saya tak publish pom.. kakakaakaka

annadzirah said...

mana fs kau??.
ahahaha.

ween said...

aku xmain formspring2 ni. mcm2 account, x terlayan. pasword pun boleh confuse nnt. HAHA

Nurul Harun said...

nurul tak buat pun, sbb rs mcm tak ada kepentingan. hehehe.

Dya R. said...

salam.
ask me anythings tu boleh tukar jadi ayat lain. so tak ada la jadi ask me anythings da.

mcm ko ckp 'kalau agak - agak rasa benci dengan soalan itu , tak payah jawab . '

setuju.

deus X machina said...

kalau takut kena tanya pelik2 tak yah wat formspring

Wan Perlis said...

ada fs tapi x la aktif pun.soalan panas2 xda lagi

Anonymous said...

Serously nak tanya nie...
Ko dara lagi ke?

Aus MeLankoLik said...

@ anon

aku dah takde dara . mmg tak pernah ade. hahahak

Aus MeLankoLik said...

@nawal

hahahak , pedas ke nawal . sori naa .

Aus MeLankoLik said...

@intanurulfateha (◡‿◡✿)

jawab la , of course , hahahak

Aus MeLankoLik said...

@pawaka19

aku xde formspring lol , hahahak

Aus MeLankoLik said...

@Nazatul shima

spring romantik sket, hahahak

Aus MeLankoLik said...

@~ ReD ~

open la bagus red , hahah

Anda Mungkin Meminati Juga