Tuesday, April 20, 2010

Hanya satu Tips Untuk Maju Bersama Nuffnang



Wow , tiba - tiba nak tulis tips , apakah sudah hebat dan setaraf Melromeo ? Hahahak .


Apa kisah , janji aku dapat menulis setelah penat mentelaah seharian suntuk . Bila menulis dapat kelegaan sikit pada urat saraf otak yang berselirat ini .


Mula - mula biarlah aku bagitahu sebenarnya tiada tips dalam berblogging tetapi aku lebih suka katakan atau persoalkan Bagaimana Anda Berblogging , hahahak . Mestilah kau orang berblogging menggunakan komputer , takkan ada orang berblogging guna mesin basuh . Hahahak .



Cara nya ,


1 . Uji blog anda sendiri dan cara anda berblogging . Persoalkan tindakan anda .


Sebagai contoh , sehari secara purata nya aku sempat singgah dan komen pada 5 blog sahaja tetapi ini adalah lebih baik dari aku melawat 1001 blog dan hanya meninggalkan jejak di shoutbox sahaja .


Apa yang bermain di fikiran aku , aku tidak mahu hanya melambaikan tangan pada seseorang tetapi aku mahu berbual dan duduk semeja menhirup teh bersama - sama sambil berbual mesra . Hahahak .


Kalau tak paham , cuba kaitkan perenggan di atas dengan contoh yang diberikan .


Anda pilih yang mana ? Adakah sekadar mahu melambai tangan ataupun duduk berbual mesra menikmati teh semeja ? hahahak .


Anda tentukan , bak kata celcom . It's in your hand not your leg . hahahak .


Ini tips gurauan sahaja . Hahahak . Aku tengah boring tahap dewa ni . Hahahak . Esok ada exam lagi . Doakan lah beramai - ramai , kalau boleh buat solat hajat sekali sama - sama .


Ok , sekian .


P/s : Maaf kalau tajuk tidak setimpal isi , hohohoho .





46 comments:

Jard The Great said...

aku pon sama.. ahaha.. 5-6 blog sehari ja aku dpt lawa skang neh..

|arieza| said...

ok what.. ni satu step kecik ni.. kot2 leh ikut langkah melromeo hihihih.. nnt dh glamer, leh kita tumpang sekaki :p

::cdot the dot:: said...

aku nak lambai, dok semeja, minum teh, peluk2, laga2 pipi, comolot2....bole????

Qiha Aziz said...

aus cepatnya kau update. yea, aku terima tips kau ni. kalau komen jadi lagi rapat bandingkan just tinggal jejak kat shoutbox.

JMR said...

tapi kalo dpt beblog guna mesin basuh pon chare gak tu...

mIsH IeRA cIK irAh said...

dem la.abes final x de masa plak aku nak blogwalking.time exam byk je mase.... T_T.nway gudluck yer

Kapten said...

aku follow tips ko secara lurus bendul... hahaha

deus X machina said...

xhabis2 dgn berbual mesra ko tu
nyampah888

Frodo Baggins said...

>>____<<

betool arr tu.
aku x ske shoutbox
x leh ramas mesra lebih2

♥Hernee Nazir♥ said...

aus akk stuju.. :)

Lovely Emy said...

lorgh, sikit nya tips, xsempat baca habis belajar tips dah suruh sembahyg hajat.??

nursarah said...

tips ringkas dan terbaikkkkkk!

Hasrol Nizam said...

betul la ni..tak larat nak blogwalking sekadar melintas sekejap..
kalau boleh biar kenal2 sket..
takde la dilabel hikoprit*..hehe

applesakura said...

hehehe suke jogging blogging jugak hehehehhee

Fikri said...

hahaha. < klu aku comment cenggini nye blh tak? xD

huda rahman said...

selalu aku jadik silent reader jer.
kadang-kadang ade la aku komen.
ni kali ketiga kort tak silap.
sebab entri kau neh macam dah penyek hidung aku, so aku komen lah.
boleh camtu?
hehehehehe.

luvly mya said...

haha..kadang2 je komen blog orang..selalu lambai2 tangan je..

nie kira macam duk sembang minum tea la ni..haha ;)

Sharinginfoz said...

suka tinggal komen tapi kekadang tak sempat nak blogwalking

NichKhun said...

ngarot ape ney aus? hahaha

~ ReD ~ said...

aku kalau blogwalking, seboleh2 akan cari entry untuk dikomenkan. sekali la ngan tgal jejak kat shoutbox.hehe

pawaka19 said...

ringkas dan padat..i like mat rempit

Mr.Z said...

perghh..tips mantap bro..hehe.. lepas ni buat tips cara2 nak terjah blog aus lak.. :D

Eqah Zaque Billetdoux said...

okey pas ne bilet buang shoutbox. (ajaran terpesong tips tak sampai)

hua3. apapun. gua sokong ini tips.

cik bunbun said...

haha. yeah tip auss. hahakk :D

eh kejap nak tnye, salunye tiap2 hari 5 blog yg berlainan la kan? hahakk

jane said...

aku jrg leave jejak kat cbox

mesti tinggal kat komen box..lebih mesra rakyat


ngahahahhahahah~

tp aku blum trfikir nk ltak nuffnang
sbb takut serabut blog aku yg lawa tuh

kah3x

Ery Farieha said...

good luck exam
aku tgh gao 5 hari ni
poye2 kejap
ahaha

Nazatul shima said...

hahhaa..aku nk duduk semeja sekerusi ngn ko la aus..hehehe..mesti glamer aku t..hehehe..:P
gud luck exam!

babyhel said...

aku tgl kan jejak dekat blog yg menarik perhatian aku je mcm blog ko..waaaa kembang idung seyh ko!huhuhu

babyhel said...

actually good luck aus!all the best yaa..aku baru sampai kg ku yg tercinta..seronoknye cuti!!!!!!!

.::WaNiE::. said...

aku boleh pergi 10-20 blog sehari with entry komen.

tapi aku cukup malas nak berblogwalking blog yg belum pernah jejak, and hanya shout kat shoutbox

kalau banyak masa sangat baru buat ehehe

zella y said...

kalau xbyk keje n boss xde,mmg byk blog boleh lawat tp klu boss ade,1 blog nk lawat pon susah hehehe

INTANKUTERPILIH said...

nak maju gak dlm nuffnang...cian aku...huhuhu....

am ur new follower...hehehe

BeaN MorENo said...

AKU DATANG KOMEN SINI

mohdhairihassan said...

*aku ikut bean*

aku datang komen sini yang berbunyik,

"AKU DATANG KOMEN SINI"

milimilo said...

harini aku lawat n komen semua blog yg aku subscribe dlm google reader.beratus gak.tp harini jelah.hari biasa aku xkan komen.silent jah sbb peMALAS. =)

hafizazmi17 said...

gud luck too!!

helena's said...

kalau cikhel.kualiti seiring kuantiti..dua dua amik..hahahha tamak!

Anak Perak said...

Betul tu.meninggalkan komen seolah2 kita menghargai blog orang itu bukan hanya sapaan di chatbox. example, adakah anda akan igt seseorang itu jika anda sekadar kata hoi bila bertembung.sudah tentu x

Papa meow said...

Salam ziarah, lama x singgah.

Banyak dah ketinggalan tips Encik Aus ...

xpa...bila nk rujuk sesuatu nanti singgah lagi heheh

Nurul Harun said...

jap nak fikir, nak maafkan ke tanak. hmph! ;p wek.

psychopath said...

study la wei .

Chik chuMeLL said...

bukan stakat dok semeja..chik siap tepuk tampar lg..hehehe..all the best yaa..

salam kenal..

Afzainizam said...

Salam dari kami sebuah ikatan persahabatan
Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

tak pernah dapat respont kita kira bertepuk sebelah tangan aje.... kecewa beb

BudakHitam said...

takkan satu je bro? kah3

fatynlicious said...

haha berguna jugak tips yang aus bagi tuu.
kalau macam i ni lagi teruk
jadi silent reader terus
hihi

anyway, gud luck menghadapi final exam!

ElyaElmo said...

auss..ko dh jd sewel kejap yeh???hik3

Anda Mungkin Meminati Juga