Saturday, April 24, 2010

Cerekarama | Berlari ke Belakang | Apa yang Anda Belajar

Kalau kau orang ada kat depan TV3 sekarang , mesti dah tengok Cerekarama tadi bertajuk Berlari ke Belakang yang dibintangi Iqram Dinzly  . Walaupun ada orang kata wajah Iqram Dinzly ada iras - ras muka aku sikit ,tapi aku tak kisah , hahahak . Tak mahu dikatakan nanti menumpang populariti . Hahahahak .




Cerita yang betul - betul berkisar tentang kehidupan masyarakat kita iaitu ingin cepat kaya . Macam kes Log in Facebook dapat RM 100 . Syit , serius aku tak sokong . Hahahahak .


Apa yang dapat aku simpulkan dari cerita ini : 


1 . Tiada jalan mudah untuk kaya . Kau kena sedar , mana ada jalan mudah nak hidup senang dalam dunia ni . Kalau ada jalan mudah takdela orang belajar tinggi - tinggi . Kalau ada jalan mudah , dah lama aku quit dari belajay physics sekarang ni . 


2 . Hati seorang ibu itu begitu tulus . Boleh ke aku katakan " Ibu itu seorang penipu " . Kalau kau tengok ibu dia punyalah sakit sampai nak kena operation tapi kerana anak dia , sanggup dia berkorban duit lepastu siap cakap tak ada apa - apa . Jadi lepas ni kalau mak korang cakap tak ada apa - apa , jangan ingat memang betul dia maksudkan begitu . Hahahak . Mungkin ada udang di sebalik batu . Hahahahak .


3 . Penjara hanya untuk mereka yang baik . Owh ya , pengajaran ini kalau boleh kau orang fikir sendiri , kenapa penjara hanya untuk mereka yang baik bukan untuk orang jahat . Kaitkan dengan sifat manusia dan keadaan semasa . Ok . Tak mahu ulas lebih - lebih , nanti kena saman . Hahahak .


4 . Usaha . Dalam hidup kau kena ada usaha , even kau sakit perut nk terkucil kau kena usaha cari toilet apatah lagi kalau kau nak jadi kaya . 



Sekian , sedikit entri tersentuh hati dari aku malam ni . Hahahak .



29 comments:

Frodo Baggins said...

penjara tuk org baik?? hahahha
aku syak lu dalam penjara skank ..


>>___<<

Nadya ©™ said...

Tengok sikit² je tadi..hehehe

psychopath said...

da lame tak tgk tv. tataw pe cite kt dunia ni. tgk bola je. tu pon kt tv mamak.

Epul Azimi said...

citer2 yg banyak pengajaran camni aku tak lyn lah bro...hehehe

cik bunbun said...

hahaha! aus!

cerite meh jalan cite dy
tak tgok pon. baru balek masjid ni.
ecececececece

*bajet alim*
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! ;P

|| nemo mimosh || said...

kali ni shaye siyes membace entri anda !

berkerot2 ok ! =)

JMR said...

haah kan..ada iras2 muka ko la bro..tp ade org ckp dia ni gay, tol ke? ko lak cmner?:-p

jgn mare ye....

NichKhun said...

hahahahahhaa bagos ah kau aus.. takkan asek nak jd jahat je kan.. hahahahaha gurua je.. hihihi marah la tu..

kdg2 wat entri baek2 ney... hihi

Hasrol Nizam said...

usaha bro, usaha tu penting..tak kemana tanpa usaha.usaha tangga kejayaan kan?

*skema lak komen aku harini*

Ery Farieha said...

aaa
tak tengok
kt kolej
urhhhh

penjara utk org yg baik? aku mcm paham.
hehh

lizz said...

aku tengok part die tlg jue aje tadi. huhuhu

FaTiN said...

aku tengok sampai habisss!
aik, rupa ko iras2 iqram ye? nanti aku chek balik muahaha

Anne Boleyn said...

tak tersntuh hati pon den baco. hahaha..baik lah...encik aus walia..

Fiffy said...

wakakakaka.. teringat aku ngn 1 kisah pasal reader kt blog aku. aku wat entry pasal login fb dpt 4 juta dolar yg kt fb tu. padahal mmg kaw2 aku perli manusia yg jenis nak kaya cepat nih.. skali ada gak org caye bulat2. wakakak

http://fiffyhazirah.blogspot.com/2010/04/saya-sudah-jadi-jutawan-ini-bukan.html

http://fiffyhazirah.blogspot.com/2010/04/ciri-ciri-manusia-yang-senang-kena-tipu.html

laila said...

he is my hero
haha

milimilo said...

betoi ke muke ko cm iqram?awek ko ade muke fouziah gaos x?hahaha.aku xtgok la pulak cite ni.hrp2 ade org kasik link download nnti.eh,catch up tv3 ade kot.

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

hai, salam singgah.. thx kasi sumting untuk tgk di cerekarama,, cerita nih byk pengajaran..(:

jom jempot ke blog (:

Ween said...

cewah cewah, aus layan cerekarama. phewit ;)

annadzirah said...

hoh.
aku dah lame xtgk tv..
kalau tv ade depan mata pn, wat dunno je.
d:


*iqram?. kau?. jauhhh... langit&bumi.

nawal said...

iras2 ko?? emm.. adela sikit..

eh, x penah tau pon cite nih.. disbbkn ade iqram kesayangan aku ni, ak nk tgk nnti

pawaka19 said...

hehe mmg betol..mmg xlogik log in fb terus dpt 100...xbleh diterima akal..melainkan kalau buat application or wat game tu leh la percaya.

Mr.Z said...

best cerita ni, kesian pun ada tengok malang bertimpa2 kena kat dia..hehe

cik EPAL said...

muka kau macam iqram dinzly?? hakhakhak :D


p/s: ok. ada la sikit

ishiko said...

emm....byk pngajaran...

pssssttt: padahal xtgk pn ^_^

HEMY said...

MLM betul2 leh kaya tp kena rajin..tp skim cepat kaya mmg takleh caya..hehehehe..

tp aku tgok gak smpi habis sbb nk tgok jue aziz

Frazi A said...

apakah komen JMR itu..gay kah dia ni..dia blakon ak stil blh layan la,.tap ada control2 sket..

Che Shahariz said...

tajuk lagu akhir tu ape???

Matjoe said...

aku suka cerita ni. membuka mata dan minda...

Aus MeLankoLik said...

@ che shahariz

sori , tak sure laa..

Anda Mungkin Meminati Juga