Monday, March 8, 2010

Aku Tampil Membela Diri Tanpa Ragu Lagi

Ya , aku dipersalahkan . Disebabkan aku tidak mampu mengupah hatta seorang dua peguam mahupun kroni - kroni yang mampu turut serta membela aku , jadi aku mengambil keputusan untuk membela dan berjuang sendiri . Hahahaha . Berkenaan post sebelum ini Demi Pak Long Dan Erra  .



"..permulaan suatu perjalanan yang panjang , 
Tempat pertama mata disinari cerita yang entah apa jalannya ,
Menjadi hari membetulkan selipar yang putus entah bagaimana ,
Hujan yang secara tiba - tiba membuatkan kami berlari tanpa disengaja ,
semenjak sifar 4 merupakan kali ketiga dimuatkan figuranya.."


Baiklah aku memang suka penerangan sesuatu benda kalau tidak berkaitan dengan akademik secara hiperbola , metafora , aurora dan macam - macam ra lagi . Hahahaha . Ayat di atas sengaja direka untuk mengelakkan kebosanan apabila ada yang membaca . Sini aku terangkan la sikit .


MAKNA TERSIRAT DI SEBALIK KATA -KATA


1 . Permulaan suatu perjalanan yang panjang .

KLCC adalah tempat pertama yang aku pergi semasa zaman sekolah - sekolah dulu dan kiranya kali pertama aku melihat dunia semasa berada di tingkatan 3 . 2004 kalau tak silap . Kerana itu dinamakan permulaan suatu perjalanan yang panjang . Bapak lame form 3 baru nak lihat dunia . Biasala , family bukan orang senang . Dari aku lepak - lepak buang masa , baik duduk rumah saja .


2 . Tempat pertama mata disinari cerita . 

Masa keluar kat sana , itulah kali pertama aku menonton wayang . Hahahahak . Tapi aku sendiri tak tahu cerita apa sebab main beli saja . Duit belanja sebulan kot aku simpan semata - mata nak keluar untuk masa ni . Hahahaha . 



3 . Menjadi hari membetulkan selipar yang putus entah bagaimana .

Masa aku keluar pada hari tersebut , selipar yang aku pakai tiba - tiba putus . Serius shit malu . Berkaki ayam di KLCC , apa kejadahnya . Tahankan saja .


4 . Hujan secara tiba - tiba membuatkan kami berlari tanpa sengaja .

Dahla selipar putus , tiba - tiba hari hujan . Dengan berkaki ayam aku berlari carik tempat perlindungan . Boleh bayangkan malu nya macam mana hari tu ? hahaha


5 . Semenjak sifar 4 , kali ketiga dimuatkan figura nya .

figura di sini bermaksud susuk tubuh ataupun dikenali " figure " . Sifar 4 bermakna 04 iaitu bersamaan 2004 adalah kali ketiga aku ambil gambar kat sana .


Baik , harap aku tidak dilabel kan lagi seperti ini . hahahahak . Aku memang minat sastera . Tapi aku belajar dalam bidang fizik . Bukan kerana salah pilih course , tapi aku ada sebab tersendiri . 


Baiklah , hahaha . Disebabkan aku takde idea hari ni . Aku create post suka - suka bela diri . Hahahahak .

sekian .

29 comments:

fatynlicious said...

haha ok la tu aus.
otak kanan dan kiri balance la sikit

FaTiN said...

aus aku x paham. haha

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

apakah entry ini cuba disampaikan.. adakah terlalu abstrak seperti a.samad said... Huhu.. :-(

deqyalalink said...

ulasan yg begitu dramatik...terpegun aku dengan bakat ko.

Aus MeLankoLik said...

@Zikr the Jalanan Sepi Perantau

sori , hahaha..
aku Aus Samad Said..hahahak..

ni bekenaan post b4 ni , saje aku suke2..hahaha..

|| nemo mimosh || said...

ok ape Aus Samad Said.. Ni namenye seni..Dan tak semua seni dilabel jiwang. Ngerti?

Sebab tiba2 sukung sebab dulu2 penah pegi tengok hasil lukisan A.Samad Said. Syiok! Beliau sangat berseni.

Jumpa A.Samad Said pun pernah.Kacak. Janggut dia panjang. :)

Motif: Aku minat seni, sastera ade gak elemen seni tu sket2.haha~

|| nemo mimosh || said...

Jap. A.Samad Said ke, S.Samad Said? Konpius pulak.hahaha~

Ke aku yang silap? (lari2 pegi katil tutup muke dgn bantal) :P

Aus MeLankoLik said...

@|| nemo mimosh ||

hahahha , A samad said la..
hahaha..

ceh , xyah nyorok . aku dah nampak..
hahahak .

bellar0ssa said...

di malam2 buta aku singgah.adoih.pening pale aku nak pahamkan..

yang aku pahamkan.
ko berkaki ayam kat klcc.
ape kejadah,haha.
seb baik aku takde kat sana.
nak gak tumpang tengok
dan gelak.

Aus MeLankoLik said...

@bellar0ssa

hahaha , takpe bella
ni entri suke2 jela..
hahahak...
mekasih !

ini blog wirdah said...

salute ar bro. budak ganas blaja fizik, tapi hati sastera beb !

Baby HeL said...

kau hati tisu tak?hehehe

zella said...

amboi..pandai buat ayat...
mengayat pon msti pandai kui3...

aurikelsan said...

aus: seriously..membuktikan kau lelaki yg dlm hati ada taman =D

~ ReD ~ said...

mat sastera belajar fizik! apa jadi tuh? hehe

ZIANA ♥ FARREL said...

berpujangga sungguh budak ini..heheheh

Matjoe said...

way to to bro. skng gambar dh lain. pegang dslr. agak2 bila nk angkat

syahira ariff said...

pengalamn pahit kn?huhuhu
serius
sy bru bleh tgk klcc masa rombongan lwtn skolah jer
*darat laa pulak bunyi,hehehe

aus,kommentla new entri sy
(^____^)
heeee~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aussssssssssss oh aussssssssss





TAK PAHAMMMMMMMMMMMMMMM

Aus MeLankoLik said...

@Matjoe

matjoe..
xde duit lagi la..
haha

Papa meow said...

Hahahar...aYat2 seni dari encik Aus.

Sib baek paham.

Eyriqazz said...

aus memang romantik..tak sangka 2 in 1...romantik dan lembut hatinya...

pawaka19 said...

aus..ape benda ni..tolong..otak aku sakit...aarrggh..lepas baca je aku rasa sakit..

maisyara Pot! Pot! said...

hari jumaat aku g KL, terjumpe ko lari bkaki ayam smbil pkai boxer tgh2 hujan. bwu nk tgur. tp terbantut. takut ko tk normal. xD

*skng otak aq dh ikot tk normal cm ko. ape ko nk smpaikn hiperbola metabola segala bola2 ni? tarak phm.

milimilo said...

jom dating kat klcc..ahaha..tiba2..LOL..mcm jiwang je kot bunyinye ayat yg ko cipte tu =P

Nazatul shima said...

aus..aku tak phm la..hehehe..taraf aku tak sampai lagi cm a.samad said..pasal tu aku kurang mengerti..hihihi..

cHiQuE CoMeL said...

erkkk cemana buat "share this article:" kat atas tuh??? ajar bley??? ~opsss lari topik sudahhh~

GU ANA said...

wah..ayt superb..tsirat hbs..
blh gntikan lec bm ak..
tn2 ak xngantuk lps ni

Cik Norfa said...

tingkatan 3 = 2004....

brape umur hang ni??

Anda Mungkin Meminati Juga