Wednesday, March 10, 2010

Tips SPM | Edisi Terima Result

Selamat datang adik - adik . Hari ini abang aus mahu menceritakan sedikit tips - tips mengambil result pada hari esok atau dengan kata yang lebih tepat sedikit persediaan menghadapi hari esok . Pasti malam ini kau orang merasakan ia satu malam yang sangat gile vavis panjang nya sambil jantung berdegup kencang menahan getarnya . Hahahahak .
Tapi takpe , setelah anda membaca tips - tips di sini anda pasti akan rasa sedikit gembira seolah - olah result pada hari esok terbakar kesemua nya . Selain persediaan mental , persediaan fizikal juga penting untuk bekalan hari esok . Di sini akan dicatat kan sedikit alat - alat yang perlu kau orang bawak pada hari esok . Hahahahak .



LIGHTER

Ya , jangan lupa membawa lighter pada hari esok . Bukan saja boleh merokok tetapi gunanya untuk membakar slip keputusan esok sekiranya anda tidak berpuas hati dengan gred - gred yang anda miliki sekaligus dapat menghilangkan bahan bukti untuk dibawa pulang ke rumah . Haa , bijak bukan . Adik - adik juga akan terselamat dari dibedil batang paip dan kayu - kayan yang ada di belakang rumah . 





LESUNG BATU

Ok . Mungkin ini agak berat tapi amat berbaloi . Hahahahaha . Kenapa lesung batu ? sebab lesung batu tidak nampak pada keganasan tetapi lebih kepada masakan . Mungkin esok ada yang sibuk tayang - tayang result dia gempak , kau orang ambik slip dari tangan dia , koyakkan , letak dalam lesung batu ni lepas tu tumbuk sehingga lumat . Tengok sapa gelak besar nanti . Hahahahak .



*****************

Ok , tamat sudah entri merapu . Ini entri sebenar nya . 




Ini gambar masa aku jawab SPM dulu . Batch aku rajin siap letak riben bagai nak party buih sebagainya . Konon - konon psikologi buat hati gembira . Hahahahak . Tapi aku tetap gemuruh .

Kalau nak di ikutkan kau orang telah berusaha seadaanya , maka apa yang kau orang dapat esok adalah hasil penat lelah selama ini . Sekiranya tidak memuaskan tidak mengapa .

bagi aku kejayaan hanya sebagai buah - buahan yang tumbuh . Tetapi usaha untuk membuatkan buah - buahan tersebut tumbuh dengan subur dan sedap nya adalah lebih bermakna .


Apa yang terjadi esok anggap sebagai pengalaman dan jadikan kenangan








p/s : semoga berjaya dengan cemerlang . hahahaha .


44 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

Semoga berjaya yang amik result spm tuh... hurm masa maik result dulu...agak kecewa... ada fail satu paper... takpela.. cerita dulu... :-)

Billet-DOux said...

makasih. :) huhu
tapi idea lighter ngan lesung batu tu bleh tahan..hihi

FaTiN said...

ko tertinggal satu alat la aus
M16 !
bagus utk membunuh diri
hahaha

maisyara Pot! Pot! said...

hahahaha.. bgus! akan ku bawa esok. aku kn tangkap, aku babit kn ko skali yea? xD

cik bunbun said...

ohh. masih ber dup dap laa.. huhuuuu.

ko spm thun bile aus?konpius jap. hakhakk :P

qismina said...

eheee.. teringat zaman ambil result dulu..

tips bwk lighter bole tahan gak.. hehee.. adik2 sila praktikkan yer..

ParkAir said...

semoga calon yang dapat result esok menerima dengan seadanya, macam aku dulu.. 3A je hehehe..

fatynlicious said...

aus punya result spm dulu sure gempaks kan?

bettY.Yone said...

aus produk mrsm manakah kamu???

F I T said...

hahah tips tak boleh blah :D kebanyakannya malam ambik result ni semua pasrah je..bukan boleh buat apa-apa dah..tido lagi bagus hehehe

Tips Buat Freshie Nuffnanger! Jom Muhasabah Survey Nuffnang Korang!

pak long said...

salam buat aus...
hehehe..ko memang kreatif n klaka la ...laiter tu bukan setakat bakar putusan...bakar sekolah pon boleh bro..wa caya lu aus...idup aus..idup aus..idup aus..

Hana's Love Nest said...

eh eh eh..siap ade majlis graduasi..kelas gituu.. hep hep rahsia ape ni?? jgn nak kantoikan saye sesuka hati!!! hakhak..nak ban AUS WALIA.

deus X machina said...

mai tgh cuak tu aus
erk888

|| nemo mimosh || said...

nasib baik..haha..baru nak suruh adik aku bawak lighter dengan lesum batu esok..haahaha! ;p

ini blog wirdah said...

agak lari sedikit dari topik mungkin. tapi aku tetap mau tanye. Ko mrsm ne eh?

~ ReD ~ said...

aku dulu, siap x leh tido malam! esok nak amik result punya pasal.hahaah ;p

zella y said...

naseb baik xde adik yg nak amik spm,br igt nak suruh bw lesung batu tu skali heheh

ElyaElmo said...

ha3...mmg terbaek laaa tips ni!!!kot2 ade budak2 yg lurus bendul kann gi ikottttt....!!

ZIANA ♥ FARREL said...

abang aus...abang aus..mak kite suh bwk racun rumput.klu fail mak kite suh minum terus..boleh??? ;p

helena's said...

ahahha ko macam buat dorang makin tajkot jek..hahahaah


oi aku rindu ko lah!huakakaaka

aNoZ said...

kau lagi mengarut dari aku. hahaha... sengal betul lah! =P

hans said...

tips ko xleh blah
hahahhaa

Matjoe said...

amik spm, show off isap rokok kt kawasan skolah. typical loser btul laa

samanosuke_04 said...

hehe, solat hajat jer seblom amik result.. gerenti tenang, takyah malu2 dan tak jadik bangga sangat.. aku agak rindu perasaan gemuruh waktu amik result dulu.. ngohohoho best!

deqyalalink said...

poyos gila nak bwk lesung batu..haha

Putera Fauzan said...

Abg Aus da macam buattalkshow sendiri da..
hahahahaa..
Idea yang kreatif..
hahaha..

master teddy said...

oh..dewan yg sejuk cam peti ais tu..i like!!ahaxz :P

AzuanBudakMemandai said...

bagus idea lighter tue

pawaka19 said...

aus ..gile da stanby lighter sume..elok bebenor la tu..

siggplus said...

result saya teruk ni abang. macam mana ni?

Aus MeLankoLik said...

@cik bunbun

ha , tu dah ade dekat buku atas tu..haha

Aus MeLankoLik said...

@fatynlicious

oit , mane ade faty..hahak

Aus MeLankoLik said...

@bettY.Yone

taiping yone .

Aus MeLankoLik said...

@pak long

hahaha , mekasih pak long ..

Aus MeLankoLik said...

@ini blog wirdah

taiping la wirdah .

Aus MeLankoLik said...

@ElyaElmo

bhye woo..hahahak

Aus MeLankoLik said...

@helena's

eh , sudah rindu..haha..sori..bz sket lol .

Aus MeLankoLik said...

@Putera Fauzan

mekasih..hahahk

Aus MeLankoLik said...

@siggplus

xyh cakap..sme org taw..hahak

ini blog wirdah said...

ouh, taiping! budak hebat ni..huhuu..
tak mampu nak jd hebat mcm budak tepeng.

enyheartsdiamond said...

aus bapa a dulu? :D

Papa meow said...

Wahahar...Paling kelakar lighter yg bagak.

kalau ada orderkan satu.

Fikri said...

haha. terbaek!!

lizz said...

dulu mase nak amik result spm, kemain aku tak le tido,hahahaha

Anda Mungkin Meminati Juga